Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 27. juli 2013

Plateanmeldelse: Acid House Kings – «Music Sound Better With You»

20110324093002!Acid_House_Kings_-_Music_Sounds_Better_With_You

Dette er det første albumet deres på seks år, og selv om de selv sier at de ikke lengre er sjangerbundet så spiller de fortsatt tweepop, raffinert sådan.

 

Acid House Kings

«M»Music Sound Better With You» (2011)

Labrador/ Tuba

4

Twee  // Sarah Records; en legendarisk label. Og etter som åra har gått er de blitt enda mere myteomspunnet. På midten av åttitallet kjørte den Bristol-baserte labelen sitt helt eget løp med 7-tommere, fanziner og samlealbum med egenartet og lett gjennkjennelig coverart. Og musikken? Tweepop. Ustø indie med jingle-jangle gitarer, indie før begrepet var oppfunnet. De ga ut mye fint: The Orchids “Underneath The Window, Underneath The Sink”, The Sea Urchins “Pristine Christine” og godlåter av The Field Mice og Heavenly.

 

 

 

Ikke alle av disse banda var like bra, noe var for flyktig etter min smak, men jeg har sansen for den standhaftige holdningen både til labelen og bandene. Så hvorfor bruker jeg mesteparten av anmeldelsen på dette? Jo, fordi Acid House Kings spiller nettopp tweepop. Dette er det første albumet deres på seks år, og selv om de sier at de ikke lengre er sjangerbundet så spiller de fortsatt tweepop, raffinert sådan. Tenk St. Etienne ’a la ”Sylvie” som assisterer norske The Ethnobabes, om det sier deg noe. Uttrykket blir noe liktlydene, men det er en god del låter her som må høres! “(I’m in) A Chorus Line” f.eks. Mange har latt seg sjarmere av Acid House Kings, og nå er det din tur til å bli sjarmert av svenskenes fjerde album. Sverige har for øvrig alltid hatt fine poplabler som Labrador og smått legendariske A West Side Fabrications som igjen har begynt å røre på seg. / VICTOR JOSEFSEN

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Sjekk også:

Tullycraft: Twee-legender

Anorakk-Romanser

Nytt fra indiepopfabrikken

Bonsai-twee

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter