Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 30. juli 2013

Plateanmeldelse: Kari Harneshaug – «Early Morning Memories»

artworks-000019492873-zh1m2r-t500x500 BRUK

Kari Harneshaug

«Early Morning Memories» (2012)

Collective / Musikkoperatørene

5

Uslepen Popdiamant// Om du ikke allerede var klar over det, så skjer det mye spennende i musikkmiljøet i Trondheim for tiden. Debutalbumet til Kari Harneshaug er nok et eksempel på oppblomstringen som finner sted i trønderstaden, etter det som, med noen få unntak, i flere år har fortont seg som en musikalsk tørkeperiode. Av bølgen av nye trondheimsband, har  Kari Harneshaug mest til felles med Your Headlights Are On og mye omtalte Highasakite. Når det er nevnt, skiller hun seg også markant ut fra disse to. Uttrykket er relativt minimalistisk, hvor låtene i stor grad består bare av trommer, gitar og vokal. Men der så alt for mange andre band feiler, har Kari Harneshaug en tilstedeværelse, både som låtskriver og vokalist, som gjør maksimalt ut av de enkle virkemidlene. I et større perspektiv kan en trekke inn alt fra The White Stripes og The Black Keys til PJ Harvey Tune-Yards. Alt dette samles nesten bemerkelsesverdig sømløst til et både røft og sårt album, hvor Kari Harneshaug fremstår som en uslepen popdiamant. Og det må hun gjerne fortsette å være. / Rune Aas

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

Kari Harneshaug spiller tirsdag 6. august på Klubbdagen til Blå under Øyafestivalen 2013.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

 

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: Kari Harneshaug – «Early Morning Memories»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter