Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 31. juli 2013

Mari Boine åpner Numusic Festival 2013

Mari Boine er et navn Numusic har ønsket på plakaten i snart ett tiår. Nå åpner Mari Boine Numusic Festival 2013.

Av: Victor Josefsen

Mari Boine har vunnet Spellemannprisen hele tre ganger, og mottok blant annet i 1992 Samerådets Ærespris for hennes engasjement og Nordisk Råds Musikkpris. Mari Boine har høstet stor anerkjennelse i flere land med sitt personlige, musikalske uttrykk, med elementer fra samisk musikk, rock og musikk fra andre kulturer.

Mari Boine vokste opp i miljø hvor samisk språk og kultur ikke ble verdsatt, og allerede på sitt første album, Jaskatvuođa Maŋŋá (1985), tar hun kraftig oppgjør både med det læstadianske miljøet og det norske samfunnets overgrep mot samene. Kritikk av norske myndigheter og kirken er sentrale elementer i tekstene hennes. Etter at Mari Boine har åpnet Numusic Festival 2013 fortsetter labelet Brilliance med labelnight i Grottene. Her vil Nite Sprite (NO) og Boge & Scandal (NO) spille.

5.-7. september 2013 går Numusic inn i sitt 14 år som festival.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter