Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. august 2013

Plateanmeldelse: Cold Mailman – «Heavy Hearts»

Cold

 

Cold Mailman

«Heavy Hearts» (2013)

Denovili Records / Musikkoperatørene

4

Følsomme Drømmer//Heavy Hearts” er en ny bekreftelse på at Cold Mailman er et av de aller fineste indiepoporkestrene landet vårt har å by på. De står for et drømfylt pop-orientert lydbilde ikke så langt unna Bellingham Washinghtons Death Cab For Cutie. Denne gangen også tekstlig understreket gjennom førstesingelen ”My Recurring Dream”. Det er betagende, vakkert og innsmigrende. Ved gjentatte lyttinger fester både melodilinjer og refrengene seg som tidligere. Litt mer ”proggete” arrangementer og mer bruk av synther krydrer soundet. De polerte, bittersøte, men skånsomme melodiene er behagelige for øret. Ivar Bowitz tekster er følsomme, funksjonelle og smarte nok likevel i sin veltalenhet, men aldri tongue in cheek eller intellektuelle, bare søkende og ærlige. Snarere underfundige og romantiske rammet inn i gitarmelankoli. Snodige og i blant også sitatvennlige som i P3-lista ”Venetian Blind”; ”Prudent Observer, you don’t deserve her”. Blant det aller ypperste blant mange fine låter denne gangen er ellers Angelo Badalamenti Julee Cruise nikkende ”Shakedown 1992”. En riktig så fin nynnbar låt med et lunt smil på lur der tekst og melodi kontrasterer hverandre på fundig vis. / Jan-Olav Glette

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

 

Jan-Olav Glette har skrevet for blant andre Ballade, Natt&Dag, NTB, Planetarium C, Rock Furore og internasjonale Totally Wired. Han er også med i booking gruppen til Hovefestivalen og er aktiv DJ i Berlin og Oslo.

Tidligere også konsertarrangør, og jobbet med Nick Caves «And The ass Saw the Angel» på hovedfag i litteraturvitenskap, og har også forelest om det på post-graduate konferansen «Contemporary Music and Cultural Studies» i Tampere.

Vi nevner også at han har skrevet en tekst om Hecker til litteraturfestivalen Audiaturs katalog, og levert bidrag til «101 skiver», om hvilke skiver som har inspirert ens musikksmak.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

2 kommentarer til “Plateanmeldelse: Cold Mailman – «Heavy Hearts»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter