Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 6. august 2013

Ny redaktør: Norge har aldri hatt en sterkere musikkscene enn i dag

brand_pressefoto2vs

Musikknasjonen Norge er i ferd med å nå nye høyder men mer trengs, sier den nye redaktøren av musikkmagasinet GAFFA.

Brand Barstein tar 1 august over som redaktør av musikkmagasinet GAFFA og nettsiden GAFFA.com. Han mener Norge aldri har hatt en sterkere musikkscene enn i dag.

– Norge er i ferd med å bygge seg opp til en stor musikknasjon. Nasjonalt har det aldri vært mer liv i undergrunnen, mens etablerete artister – fra Kvelertak til Susanne Sundfør – blir rost opp i skyene internasjonalt. Også norske festivaler har et ekstremt godt renommé. Det eneste som mangler er den STORE internasjonale popsuksessen, og den suksessen er vi langt på overtid med. Det er en stund siden a-ha.

Brand har siden 2009 vært bosatt i London, hvor han har frilanset som journalist og fotograf for blant annet Aftenposten, Dagens Næringsliv, Dagbladet, og som musikkjournalist, fotograf og nettredaktør for britiske medier. Han var i 2010 konstituert redaktør av ungdomsbladet Spirit. Han ser frem til å styrke norsk musikkliv med GAFFA.

– GAFFA er Skandinavias største musikkmagasin. Det som gjør GAFFA så unikt er at vi jobber på tvers av landegrensene for å bringe ny skandinavisk musikk og aktuelle nyheter til lyttere og lesere. Norske artister har derfor muligheten til å nå et mye større publikum om de blir covret av GAFFA eller gaffa.com.

Brand tar over rollen etter Øyvind Rones som har vært redaktør av GAFFA siden oppstarten i Norge i 2011. GAFFA er Danmarks ledende musikkmagasin, hvor det startet i 1983. GAFFA Norge ble opprettet i slutten av 2011, to år etter GAFFA Sverige.

GAFFA

Deichmans musikkblogg har publisert anmeldelser fra danske GAFFA.dk i forbindelse med Øyafestivalen i fjor.

Du kan gratis hente GAFFA-magasinet i musikkavdelingen på Deichmanske hovedbibliotek hver måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.