Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 6. august 2013

På onsdag kan du oppleve selveste Wu-Tang Clan på Øyafestivalen

Fra den litt bortgjemte bydelen Staten Island i New York City fant et rapkollektiv veien til stor internasjonal suksess. Deres debutalbum «Enter The Wu Tang (36 Chambers)» ble raskt en klassiker.

Tekst: Martin K. Bråthen

Stylus Magazine beskrev musikken som et forsøk på å «fange lyn i en flaske». Ikke et utfyllende bilde, men Wu-Tang på sitt beste preges av et høyt energinivå og nerve. Bak de fleste låtene står RZA (Les mer om RZA), som senere har blitt kronet som en av historiens mest innflytelsesrike rapprodusenter. Hans kombinasjon av virkningsfulle samples fra kung fu-filmer og særegne piano- og soulloops var umiddelbart gjenkjennelige – og uten tvil et av de sterkeste merkevarene i hip hop på 90-tallet.

Oppfølginger etter «Enter The Wu Tang» klarte aldri å måle seg med debuten, men mange av gruppens medlemmer har utgitt klassikere på egen hånd. Method Man, RZA, Raekwon og Ghostface Killah maktet å stå på egne bein og anerkjennes som kredible soloartister uavhengig av Wu-Tangs kollektive suksess. Ol´ Dirty Bastards karakteristiske og humoristiske stil gjorde han til en maskotskikkelse og hans plutselige død i 2004 etterlot seg et sår i Wu-Tang som nok aldri vil heles fullstendig. Gruppen har etter det hatt problemer med å fremstå samlet. Den siste tiden har vært preget av litt logistikkproblemer og de har sjeldent klart å stille med alle medlemmene til konsertene sine.

La oss håpe mange dukker opp på Øya, på sitt beste er nemlig Wu-Tang Clan en av historiens absolutt mest severdige rapgrupper.

Vi kommer selvsagt med anmeldelse av konserten.

For å varme opp har vi samlet noen høydepunkter:

Wu Tang Clan C.R.E.A.M.

Raekwon Ice Cream

Method Man Bring The Pain

Ol´ Dirty Bastard Shimmy Shimmy Ya

GZA/The Genius Liquid Swords

Ghostface Killah Daytona 500

Cappadonna Milk The Cow

Inspectah Deck REC Room

RZA La Rhumba

Wu Tang Clan Reunited

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter