Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 8. august 2013

Øya 2013: Laura Mvula

Laura_Mvula

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Da hun delte ud af sin blide og samtidig kraftfulde vokal til publikum, stoppede hun tiden i et magisk øjeblik.

Vores stjerne fra Birmingham stod på den største scene, men formåede at skabe intimitet. Hun var ydmyg og til tider genert smilende, men hun vækkede noget i publikum, så en nærmest personlig kontakt opstod.

Den 27-årige britiske soulsanger har med sin moderne soul-pop blandet med jazz, R&B og gospel kommet langt siden debuten Sing To The Moon fra marts i år. Hendes hjemlands medier har sammenlignet hende med ikoner som Billie Holiday og Erykah Badu.

«Is everybody good in the sun?», spurgte hun. Det var både hun og publikum tilsyneladende. Fra hun indtog sin plads ved det gamle stage piano, og til hun havde spillet sig gennem den ca. 45 minutter lange koncert, lod hun sin følelsesladede og soul-fyldte musik strømme ud til de fremmødte, der både dansede, klappede, trampede og sang med i solen foran hende.

Da hun midt i koncerten lod en egen komposition glide ubemærket over i Bob Marleys «One Love/People Get Ready», bredte der sig varme smil på hendes og publikums læber, der i samklang formede ordene i fællesskab.

Selv om det internationale marked for kvindelige soulsangere må siges at være temmelig mættet, har den unge sangerinde indtaget sin velfortjente plads indenfor genren. Som BBC pointerede i deres Sound of 2013: «But in Laura Mvula there’s talent to suggest that the adage of room for one more may ring true.»

Bag den rolige og cool facade er hun en fighter med solide holdninger, der tager kampen op med sin lyrik på et nummer som «That’s Alright», hvor hun synger om andres forventninger, kropsidealer og fremmedhad med ordene:

«I will never be what you want, and that’s alright. Cause my skin ain’t light and my body ain’t tight. And that’s alright. But if I might, I must stand and fight.»

Da hun spillede denne sang med sine tordnende tunge trommedrøn buldrende løs, var der ikke længere nogen fra publikum, der kunne stå stille. Det er som om, at Laura Mvula fanger os med sin musik og trækker os ind i sit univers af både alvor og kærlighed, og live gjorde hun det i den grad både smukt og medrivende.

Det var en levende, dansende, humør-smittende og medrivende oplevelse at være i Laura Mvulas selskab. Hendes velproducerede sange egner rigtig godt til et liveshow, hvor man får følelsen af at få noget ekstra, som ikke findes på pladen. Der var klap og dans frem og tilbage. Der var smil, løftede arme og et åbent sind, som indbød alle omkring hende til at være deltagere i stedet for iagttagere. Det blev storstlået uden at blive prætentiøst eller pompøst. Laura Mvula har en nerve i sin fremføring, der smitter godt af på koncertgæsterne.

Hun gav publikum en sand gave i form af en nærværende og særlig koncertoplevelse på sin helt egen måde.

 

Anmeldelsen er publisert på GAFFA.dk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter