Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anmeldelser 9. august 2013

Øya 2013: Atlanter

Atlanter001

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Med Jens Carelius og Arild Hammerø i front og deres fængende og smukke vokalharmonier tryllebandt de alle, som havde dristet sig ud i regnen for at nyde Atlanters selskab.

Mens regnen lod sine tunge dråber dale ned foran Enga-scenen, hvor det desert blues-inspirerede band Atlanter havde indtaget sin plads for at give dere bud på denne musikgenre, som de selv kalde for vidde blues, var der lagt op til en koncert med blå toner og klange fra fjerne lande.

Da norske GAFFA anmeldte Atlanters debut, Vidde, skrev Morten Skogum følgende:

“Albummet vokser for hver gennemlytning, som den oppbyggende “Pike” i sig selv er et eksempel på. De rolige rytmer og den skingre guitar, som indleder og udvikler sig til en medrivende og dramatisk affære”.

På samme måde voksede koncerten ud mellem faldende regndråber, fra Jens Carelius og Arild Hammerø forrest på scenen med Morten Kvam og Jonas Barsen Johnsen som solide grundpiller på bas og trommer.

Atlanter002

Efter omkring en hav times spilletid kom de til sangen «Aye», som helt tydeligt bærer præg af stærke referencer til inspirationskilden og Sahara-bandet Tinariwen med deres karakteristiske desert blues sound og eksotiske guitarskalaer.

When the leaves are gone and the machines are off. Can I win your love like it was never gone”, lød det flerstemmig på sangen «Air», hvor pladens bongotrommeslag var erstattet med dybere tam-tam-slag og indimellem af helt stille passager med kun lidt tør maracas i tillæg til skønsangen. Nummeret udviklede sig fra at være helt langsomt og stærkt underspillet til en mere tempofyldt kraftpræstation, hvor små skarpe staccatohyl sprang frem fra guitarforstærkerne.

Atlanter003

Atlanter viste styrken ved deres live-optræden, som de på imponerende vis fremførte med overlegen ro og selvsikkerhed. De er kendt for at variere deres repertoire og sange fra koncert til koncert, hvilken skaber et overraskelsesmoment, som gør, at jeg i den grad har lyst til at opleve det norske vidde-blues band igen i nær fremtid.

 

Anmeldelsen er publisert i danske GAFFA.dk

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter