Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anmeldelser 11. august 2013

Øya 2013: Pissed Jeans

PissedJeans_002

Tekst og foto: Nikolaj Jonas Blegvad

De demonstrerte aggressive punk-evner med kynisme, sarkasme, frustrasjon og en vill galskap, mens de støyende kretset rundt emner som seksuell frustrasjon og impotente menn i forfall.

Matt Korvette legger ut med å blotte magen ved å åpne denimskjorta, og sier noe om at han er sikker på at det kommer til å begynne å regne straks, og at han faktisk håper at regnet kommer til å sile ned under konserten. Hva han så enn mente med det.

PissedJeans_001

Pissed Jeans er et litt krevende band å være på konsert med. De er ikke som andre punk band, som bare kjører i høyt tempo og oppfordrer til en god svingom i mosh-pit’en. “I came here to get a good reaction from you”, sier en svettedryppende Korvette. De framfører det ville budskapet sitt med stor variasjon i tempo og med en hel del snakking mellom låtene.

Fra de fire Pennsylvania-herrene trår inn på den minste scenen, Vika, på Øyafestivalen, får man fra begynnelsen en god, varm følelse, som aldri slutter med den samme kulden som et par gjennompissede bukser ellers ville ha gjort. Pissed Jeans har med frontfigur Korvettes lune humor en form for varme som man ikke opplever så ofte innen hardcore-scenen.

PissedJeans_003

På et tidspunkt tar han mobiltelefonen sin fram og forteller at nå er det på tide å sende en sms til “the lucky fan”, som skal få lov vil å bli med backstage etterpå og drikke øl og spise kikertsalat. Mens han høylytt staver seg gjennom beskjeden til vinneren, hører vi ham avslutte med ordene “sincerely… Slayer”, og så ser han ut på publikum og sier “I wanna be Slayer. From now on I’m Slayer”. Og så fortsetter de villskapen, Korvette vrir kroppen til bandets støyende rytmer på den lille scenen, som fortsatt ikke har fått så mye som en dråpe regn til tross for vokalistens spådom.

Publikum, som hovedsakelig består av menn mellom 30 og 40, ler masse underveis når bandet kommer med flere innslag av sort humor mellom de støyende låtene.

Pissed Jeans ga en konsert med intens og imponerende energi båret av intelligente tekster fra et bredt utvalg av repertoar, et humoristisk hardcore-show, som alle med sans for energisk og eksplosiv punk bør unne seg selv å oppleve.

Anmeldelsen er publisert på GAFFA.dk

Roskilde 2013: Pissed Jeans (bilder)

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter