Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Nikolaj Blegvad Anbefalinger 13. august 2013

Music by Nick Cave. Kafka! Nick Cave! Iceland! BAM!

Et samarbeid på tvers af tidsdimensjoner blir en realitet, når Nick Cave samarbeider med Kafka i det klassiske drama om fremmedgjørelse.

På hovedscenen på Nationaltheatret er det snart premiere på Forvandlingen/Metamorphosis. Men dette er ikke første gang: «Våren 2012 gikk Forvandlingen for fulle hus på Nationaltheatret. Nå er den klatrende islendingen Gísli Örn Garðarsson tilbake på Hovedscenen med sin fantastiske, rørende og visuelt overveldende forestilling«, står det på teatrets nettside.

 

 

Nick Cave og Warren Ellis har komponert musikken til forestillingen. De har tidligere jobbet sammen og laget musikk til blant annet The Road og Woyzeck.

Gísli Örn Garðarsson er islandsk, men har vokst opp i Norge. Han er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Reykjavik, og var med på å starte Vesturport Teater, som i 2012 ble tildelt The Europe Theatre Prize. Gísli Örn Garðarsson har gjort stor suksess internasjonalt, både som skuespiller og regissør.

«Det er mange år siden jeg har opplevd et så magisk øyeblikk som i Vesturport Teaters norske utgave av Forvandlingen.» Klassekampen

Forestillingen har fått mye oppmerksomhet i media og den amerikanske nettsiden Forward skrev blant annet:

«Music by Nick Cave. Kafka! Nick Cave! Iceland! BAM! How we’ve longed to see these elements together. It almost doesn’t matter if the play is any good, you’ll want to see it just to say you were there.»

Foto øverst:  Sigurd Fandango, Gisli Örn Gardarsson som Gregor Samsa

Lån Forvandlingen på Deichmanske bibliotek.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter