Søk Meny Lukk
Lukk
TAke 6
Av: annk Anbefalinger 15. august 2013

Take 6 bergtok publikummet i Oslo konserthus

 

Take 6 (Claude McKnight, Mark Kibble, Joel Kibble, Dave Thomas, Alvin Chea og Khristian Dentley) gjestet Oslo konserthus onsdag kveld under Oslo Jazzfestival, der de leverte a cappella sang av ypperste klasse. Skjønt konserten kunne likevel funnet sted under Oslo Kammermusikkfestival – dette var nemlig kammermusikk på høyt nivå, og jazz var kun en del av det gruppen hadde på menyen.

Konserten var den siste i en 2-måneders jublileums turne som er en 25-års markering for deres første innspilling. Stemmene har klart seg fint gjennom årene, ingen enkel sak når man har kroppen som instrument. Den musikalske og tekniske overskuddet samt gleden lever i beste velgående, selv etter et kvart århundre.

Med stemmene som (nesten) eneste redskap gjennom den 90-minutter lange seansen, tok de oss med på en musikalsk reise som inkluderte gospel, jazz, R & B , hip hop og Randall Thompson’s Alleluia, blant annet.

 

 

Gruppens yngste medlem Khristian Dentley bidro med kveldens eneste soloinnslag, med den nærmest show-tune lignende Time to Fly fra sin nye album Khristian 3.0.

Sangene kom som perler på en snor. Vi ble vist spennet i gruppens musikalske forbilder, som kulminerte i en herlig Michael Jackson tribute ved Dentley. Gruppen oppfordret publikumet til å ta bilder og videoer og legge dem ut på deres Facebook side. Den mørke salen glødde med små hvite skjermer over alt, så det blir kanskje en hel del smakebiter for dere som vil oppleve stemningen. Sterkest var stemningen kanskje for damen på første rad, som hadde fått billett til konserten til bursdagen. Hun ble invitert opp på scenen, og gruppen sang «Happy Birthday». Samspillet og kommunikasjonen med publikummet var i det hele tatt sterkt til stedet gjennom hele kvelden.

Applausen ville ingen ende ta, og Take 6 kvitterte med to ekstranumre. Jubelen sto i taket da de avsluttet med deres versjon av Mary Don’t You Weep, med innlagt improv duell.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter