Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 19. august 2013

Plateanmeldelse: Buffalo Tom – «Skins»

Buffalo Tom lager sin egen form for indie-folk-americana-kraftpop.

Buffalo Tom

«Skins» (2011)

Scrawny Records / Warner

5

 

Flere nitttallshelter // Nitttiallsheltene Pavement, Teenage Fanclub og The Posies er still going strong.

 

 

 

 

Buffalo Tom ble inspirert av Pavements reunion-suksess; at et band som spilte så særegen musikk gang på gang kunne fylle opp store stadioner.

 

I motsetning til undervurderte Superchunck (i Norge), gruppa bak indieschlägeren ”Slack Motherfucker”, et av nititallsbanda som ikke har opplevd en ny vår (i Norge).

 

 

Skiva Superchunck slapp i fjor er gjev (ny skive slippes snart!). I 2007 ga Buffalo Tom ut albumet «Three Easy Pieces» etter å ha vært borte i hele ti år. Musikken er tidvis like fortreffelig som det de presterte på nittitallet («Bird Brain» m.m.).

 

 

Det opplevdes nesten som om Buffalo Tom ikke hadde vært borte. Buffalo Tom er tidløse. De lager sin egen form for indie-folk-americana-kraftpop.

 

 

Tanya Donnelly (Belly, Throwing Muses) hjelper også til, flere nittitallshelter med andre ord.

 

 

Buffalo Tom får meg alltid til å tenke på Hüsker Dü, et band som burde få sin helt egen revival de neste ti årene!

 

 

/ Victor Josefsen

Anmeldelsen tidligere publisert i Spirit.

 

Buffalo Tom

«Skins» (2011)

Scrawny Records / Warner

5

 

Flere nitttallshelter// Nitttiallsheltene Pavement, Teenage Fanclub og The Posies er still going strong. Buffalo Tom ble inspirert av Pavements reunion suksess; at et band som spilte så særegen musikk gang på gang kunne fylle opp store stadioner. I motsetning til undervurderte Superchunck (i Norge), gruppa bak indieschlägeren ”Slack Motherfucker”, et av nititallsbanda som ikke har opplevd en ny vår (i Norge). Skiva Superchunck slapp i fjor er gjev (ny skive slippes snart!). I 2007 ga Buffalo Tom ut albumet «Three Easy Pieces» etter å ha vært borte i hele ti år. Musikken er tidvis like fortreffelig som det de presterte på nittitallet («Bird Brain» m.m.). Det opplevdes nesten som om Buffalo Tom ikke hadde vært borte. Buffalo Tom er tidløse. De lager sin egen form for indie-folk-americana-kraftpop. Tanya Donnelly (Belly, Throwing Muses) hjelper også til, flere nittitallshelter med andre ord. Buffalo Tom får meg alltid til å tenke på Hüsker Dü, et band som burde få sin helt egen revival de neste ti årene! / Victor Josefsen

 

 

Anmeldelsen tidligere publisert i Spirit

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter