Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 27. august 2013

The Launderettes: En av Norges cooleste rockettes har releasekonsert lørdag

The Launderettes, en av Norges cooleste rockettes, har releasekonsert ”The Crossroad Getaway” lørdag 31. august på The Crossroad Club.
Av: Victor Josefsen

The Launderettes har vært trofaste leverandører av 60-tallsinspirert rock i årevis: Garagerock, sixties punk, freakbeat, rock’n’roll, revivalrock – kjært barn har mange navn. Gruppa består av fem hardtarbeidende damer fra Oslo, som har holdt musikklidenskapen i hevd i snart 15 år.

På den nye The Launderettes-plata har damene latt seg inspirere av Jim Thompsons hardkokte kultklassiker «The Killer Inside Me» utgitt i 1952.

 

Allerede tilbake i 1999 ga The Launderettes ut sin første singel og nå er de aktuelle med sitt fjerde studioalbum, Getaway. Plata slippes både i Norge og USA 30. august, også denne gangen på Little Steven sitt selskap Wicked Cool Records. På plata har damene latt seg inspirere av Jim Thompsons hardkokte kultklassiker «The Killer Inside Me» utgitt i 1952.

Singelen «Hot Rocks» fra den kommende plata får vi høre i neste sesong av tv-serien Lilyhammer, og The Launderettes spiller også i en episode.

Felles for alle band som dyrker den primitive og genuine lyden fra the swinging sixties, inkludert The Launderettes,  er at de også vet å lage en fest som får det til å bruse i blodet, Så puss go go-bootsene, stryk buksepressen, legg håret og gjør dere klare for en helaften med fuzzpedalen i bånn.

Singelen «Hot Rocks» fra den kommende plata får vi høre i neste sesong av tv-serien Lilyhammer, og The Launderettes spiller også i en episode.

Konsertstart:
Kl. 22.00 – The Dogs (support)
Kl. 23.00 – The Launderettes
Marius Asp snurrer plater fra kl. 20.00.

Chiligryte med eller uten kjøtt ink. i billettprisen mellom kl. 20.00 og 21.30. Baren vil også tilby både en Launderettes og Dogs-drink og det blir overraskelser og premier!

 

ps. På slutten av nitti-tallet startet Cecilie Asker The Launderettes fanzinen Girlsville, en fanzine om jenter og musikk.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 64 andre abonnenter