Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 31. august 2013

Slippfest lørdag 31. august kl. 22:00 på Deichmanske Bibliotek – Grünerløkka: E▲SY & C.O.U + Mesak (FIN)

E▲SY & C.O.U. (Center of the Universe) baserer seg  i den elektroniske funky stilen som kalles Skweee eller Scandinavian Conflict R ‘n’ B, og utvider stilen i mange retninger. Orientalsk musikk, sentral-asiatisk musikk, balkan og til og med litt bhanghra. På Ayayek Machine brukes vokal for første gang ved hjelp av sangeren Zahangir Alam. De har også med seg trommeslageren Kjell-Olav Jørgensen fra det fin-fine krautrock-bandet Salvatore, og den finske produsenten Mesak bidrar som produsent.

Metronomicon Audio melder:
E▲SY & C.O.U. strør ikke eksotisk krydder på et tørt brød; Denne velbakte lyd-Børeken er sterk  og saftig tvers igjennom. I motsetning til produsenter som fortaper seg i å se ned på knottene, åpner bandet opp vinduet og slipper vinder fra omverdenen inn.
En utviklig i elektronisk musikk de siste årene tenderer mot å bombe lytteren med lyd, men dette albumet tar en annen retning, her er det plass til å puste, tid til å tenke og selv om musikken utfordrer prøver de ikke å imponere noen med å lage noe som er raskt og vanskelig.

Mens musikken på Aryayek Machine er dansbar og glad, impliserer tittelen en Hva om?, en kontrafaktisk historie om hvordan musikk ville ha hørtes ut i dag hvis det var perserne som hadde funnet opp trommemaskinen eller den første synthen ble laget i Baku. Dette albumet er en bløffe-krystallkule som åpner opp sløret for musikalske hendelser fra en annen nåtid eller fremtid.

E▲SY (Jon Platou Selvig) ble musikalsk utdannet i ulike band inspirert av krautrock, dub og et sterkt fokus på rytmer. Han begynte å spille solo i 2008 og arbeider for tiden med musikk for teater og film.

C.O.U. eller Center of the Universe er også kjent som DJ Sissyfus og Jørgen Skjulstad er en konstant undergrunnsmusikalsk faktor og har gitt ut tonnevis med musikk på sitt eget plateselskap Metronomicon Audio, samt mange andre steder.

https://www.facebook.com/events/407338719384353/

 

COU_Astral_harassment_portrait-1
Les intervju med Dj Sissyfus (Center of the Universe).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter