Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. september 2013

Frk. Fryd: Hvite løgner

Fryd 1

Frk. Fryd er i vinden. Deres nye EP «Tell dine skritt igjen» er ute 13. september. Catchy «Blod & Honning» er lista på P3, og Spirit kjører et to-siders intervju med de unge Stavanger-baserte jentene.

Tekst: Victor Josefsen

Jeg oppdaget Frk. Fryd med låta «Baandtvang». En drivende cool låt:

 

 

På singelen «Salt i saaret» serverer de unge jentene Nirvanaaktig intro. Så, ROCK, rett og slett. Fengende som bare det:

 

 

– Jeg elsker å skrive om ulike mennesker. Sangen «Hvit Løgn» fra EP’en «Tell dine skritt igjen», skrev Julie og jeg om en uteligger.

 

Vi tok en  prat med Embla Jagdum i Frk. Fryd anledning den nye EP’en «Tell dine skritt igjen» som  slippes 13. september.

– Jeg elsker å skrive om ulike mennesker. Sangen «Hvit Løgn» fra EP’en «Tell dine skritt igjen», skrev Julie og jeg om en uteligger. Vi tok utgangspunkt i en mann som midt på lyse dagen ble dratt bort fra sentrum, bevisstløs av alkohol. Sangen handler om hvordan noen mennesker lever hverdagen med å fortelle hvite løgner, foklarer Embla Jagdum i Frk. Fryd.

Om låta «Et løft» forteller Embla:

– Sangen «Et løft» handler om å bli voksen. Versene er inspirert av mamma, barndomsminner Julie og jeg har hatt, forteller Embla Jagdum.

 

Fryd 2

 

Tekster på norsk

– Vi får ofte spørsmålet: «Er det ikke utrolig vanskelig å skrive på norsk?» Nei, det må ikke være det. Sanger på norsk kan fort bli klisjé, og veldig lette å tolke. Men, vi pleier å finne en story å ta utgangspunkt i, og overdrive den. Budskapet kan av og til bli tolket, slik publikum tror, ved at vi bruker metaforer i teksten. Låttitlene kan ofte røpe betydningen, men teksten i sangene kan tolkes på forskjellige måter, utdyper Embla Jagdum.

– Sangen «Et løft» handler om å bli voksen.

Kontraster i musikken

– Det instrumentale i musikken vår er preget av kontraster i partiene. «Intens røyk» begynner rolig i første vers og fortsetter med et tyngre parti før refrenget kommer. Vi liker å kombinere harde riff med catchy refreng og mye koring. Musikken skal være tight, både innspilt i studio og live!, avslutter Embla Jagdum i Frk. Fryd

Frk. Fryd  har releasekonsert på Checkpoint Charlie i september. Check it Out!

 

Embla Jagdum og Julie Enger Børresen. Frk. Fryd.

Embla Jagdum og Julie Enger Børresen. Frk. Fryd.

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser av Frk. Fryd og andre artister i Deichmans katalog

 

Frk. Fryd gjestet Festivalbiblioteket

6 kommentarer til “Frk. Fryd: Hvite løgner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter