Søk Meny Lukk
Lukk
no image
Av: Frank Michaelsen Anbefalinger 18. september 2013

Der ingen skulle tru at nokon kunne spille inn plate

For å få riktig stemning, må man gå det ekstra skrittet. Myten skal ha det til at gjestvokalist Scott Conner leverte Sunn O))) sangen om 16-hundretallsmorderen Elisabeth Bathory fra en kiste. En annen plate er innspilt... inni kjærestens kropp, ja, les videre.
Tekst:  Frank Michaelsen / Albumcover:  Sunn O))) - « Black One»

Innspilt i… huset der Sharon Tate ble myrdet
Nine Inch Nails – «The Downward Spiral»

Trent Reznor syntes herskapshuset der Sharon Tate ble myrdet av Charles Manson og hans følgere var et godt egnet innspillingsted. Studioet døpte han «Le Pig» som en liten referanse til veggskribleriene Manson gjorde i blod på utgangsdøra.

Vår mann tenkte ikke så tungt over dette inntil Tates søster, Patti påstod at han utnyttet søsterens død. Luringen Trent resonerte: «Jo. Tenk om det var min søster? Faen ta Charles Manson. Jeg vil ikke assosieres med sånn seriemorder-bullshit.» Og ut av huset flyttet han.

 

Innspilt i… en kiste
Sunn O))) — «Bathory Erzsebet»

Myten skal ha det til at gjestvokalist Scott Conner leverte sangen om 16-hundretallsmorderen Elisabeth Bathory fra en kiste. Man hører på opptaket at den klaustrofobiske Conner umulig kan ha hatt glede av dette. Heldigvis ble ikke hele albumet innspilt på denne måten.

 

Innspilt… inni kjærestens kropp
Alan Funk –  «Nymphomatriarch»

Noen album er spilt inn langt hjemmefra. Ikke dette. Electronica-artisten Alan Funks Nymphomatriarch er et spennende møte mellom synther og lyden av artisten og kjærestens sengeaktiviteter. Det intime soundet oppnådde man ved å plassere en mikrofon internt.

 

Innspilt… under sykehusinnleggelse
John Lennon and Yoko Ono – «Unfinished Music No. 2: Life With The Lions»

I et forsøk på å oversette ekteskapet til avantgarde-kunst, spilte paret inn fire av albumets spor på Queen Charlotte’s Hospital i London. Låtene omhandler Onos første spontanabort og inneholder blant annet to minutters stillhet for det tapte barnet. I sangen «No Bed For Beatle John» tonegir Ono en avisartikkel som forklarer at John måtte gi fra seg sengeplassen han hadde fått grunnet plassmangel på sykehuset. Et faktum som er foreviget på omslaget.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter