Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 30. september 2013

Plateanmeldelse: Herostratos – «Featherweight»

featherweight_cover_framside

 

Herostratos

Featherweight (2011)

How Is Annie Records / Musikkoperatørene

4

 

Mer enn godkjent debut // Herostratos var en ung forvirret mann fra Efesos i det gamle Hellas som tente på et av den antikke verdens syv underverk – Artemis-tempelet – for å bli berømt. Etter det har han gitt navn til alle som vil gjøre seg udødelige for enhver pris. Bandet  Herostratos er mindre forvirret og om ikke udødelige helt enda, så på god vei til å skape seg et navn. Et navn hos alle som elsker band som Teenage Fanclub eller BMX Bandits. For alle som elsker shoegaze og pop vevd sammen. Eller bare for alle som digger gitarer og harmonier. Hvem er det som ikke gjør det? Til tider står ikke  Herostratos noe tilbake for nevnte band, vel, nesten da, men til tider også litt ujevnt. Ikke overraskende kommer også Herostratos  fra Egersund. Samme sted som det norske bandet de minner mest om springer ut fra: I Was A King. (Ikke bare deler de langt på vei lydbilde, men også den fine trommisen Kristoffer Solvang.) I det store og hele en mer enn godkjent debut som bør legge grunnlaget for et ganske legendarisk andrealbum. / Tore Løchstøer Hauge

 

featherweight_cover_bakside

 

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Tore Løchstøer Hauge har bakgrunn fra bandene Hiawata! og Heyerdahl, skriver om musikk og film for FHM, og jobber ellers som regissør for Rubicon TV.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter