Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 1. oktober 2013

Supermoon: Transcendental meditasjon

supermoon

I en tid der norske band gjerne overbefolker scenen har  Supermoon strippet det ned til en trio. Om ikke en ny «supergruppe», så i alle fall en trio Per Heimly har lagt nok elsk på til å lage video for. Vi snakket med frontmann Pål Felix Fossum.

«Pure Bliss» er en låt vi godt kan like – hva er historien?

– Takk for det! Sangen ble skrevet etter at jeg mistet min mor. På den tiden begynte jeg også å meditere. Jeg ville utforske dette som mitt store idol David Lynch promoterte så ivrig på den tiden – nettopp transcendental meditasjon, og finne ut om det var mulig å oppnå «Pure Bliss»… Derfor tittelen.

 

Nå er altså Supermoon sin video ute:

Regissert av ingen ringere enn Per Heimly.

 

Og hva er det som gjør at du ser mot americana som sjanger?

– Kanskje fordi jeg har hørt mye på amerikansk musikk? Dessuten elsker bassisten (Lars) americana, så han ønsker å dra oss i den retningen. Men «Pure Bliss» er vel ikke veldig americana, er den det da?

– Bassisten ville gjerne ha med «moon» i bandnavnet, så ettersom vi er så supre, måtte det nesten bli det 😉

Hvilke artister prøver dere legge dere opp mot?

– Først og fremst prøver vi å bare være oss selv. Å få Supermoon til å bli superbra. Men det hender at jeg tenker at det ville vært fett å få til kompliserte vendinger ‘a la det Wilco gjør, eller at jeg gjerne skulle hatt en trommeslager som kunne spille som silke, der det var nødvenig, og hardt som en ape der det falt seg naturlig. Ellers er 60-70- tallet og amerikansk vestkystrock inspirerende. Alt fra The Doors til CSN&Y. Ting som er ekte.

Ikke så ofte vi ser en trio lenger. Regelen nå om dagen er jo at man fyller opp scenen med så mange folk man overhodet klarer – Young Dreams, Proviant Audio, Heyerdahl mfl…

– Ikke sant! Vi syns det er litt kult, altså. Da fyller vi et tomrom. Man er jo definitivt mer naken som trio. Vi må gi alt.

Som solomann tidligere – hadde du auditons for nye bandmedlemmer, eller?

– På en måte har man jo det, men det går selvfølgelig begge veier. De må jo ville spille med meg også! Hehe. Heldigvis ville de det.

Hvorfor bandnavnet?

– Bassisten ville gjerne ha med «moon» i bandnavnet, så ettersom vi er så supre, måtte det nesten bli det 😉 Men det var litt frem og tilbake. Om vi skulle hete Felix & The Supermoon, Super Moon osv. Men vi landa på Supermoon. Fint, eller?

– Jeg kan vel ikke legge skjul på at jeg drives av kreativitet og skaperlyst. Det være seg som regissør eller musikant. Begge deler handler om å se for seg et resultat. Begge deler handler om å skape.

Et kjapt lite søk på nettet avslører at du først og fremst er regissør. Snakker vi om en aldri så liten renessansemann her?

– Det stemmer. At jeg er regissør, altså. Jeg kan vel ikke legge skjul på at jeg drives av kreativitet og skaperlyst. Det være seg som regissør eller musikant. Begge deler handler om å se for seg et resultat. Begge deler handler om å skape. Først og fremst er jeg opptatt av at det jeg gjør der og da skal bli så bra som mulig.

Du har jo gitt ut litt undergrunnsgreier tidligere, hva er det som får deg til å ikke gi opp musikken?

– Jeg har gitt ut en EP og en fullengder før under eget navn. Musikken gir meg energi. Det er som dop. Man blir avhengig. Hehe. Neida, jeg er vel en drømmer, da. Men det er deilig å ha noe å brenne for også. Dessuten vet man jo aldri hva som kan skje…

Vanskelig for deg å jobbe med en produsent som er en såpass anerkjent låtskriver?

– Nei, bare moro. Han sa hele tiden oppmuntrende ting og skrøt av refrenget mitt. «Vet du hvor catchy det er, eller!». Hehe. Kenneth (Kenneth Ishak, journ.anm.) er en kul fyr.

Hvordan får man med seg Per Heimly til å regissere video for et totalt ukjent band?

– Per og jeg er gamle bekjente. Han tok pressebilder for meg til mitt forrige album, så når jeg spurte han om å lage video nå, takket han ja fordi han liker musikken. Han er snill som stiller opp og hjelper til. Takk, Per.

– Musikken gir meg energi. Det er som dop. Man blir avhengig. Hehe. Neida, jeg er vel en drømmer, da. Men det er deilig å ha noe å brenne for også. Dessuten vet man jo aldri hva som kan skje…

Hvor stor kunstnerisk frihet fikk han?

– Ganske stor. Jeg var tydelig på hva jeg ikke ville ha, og utover det – på selve shooten – gjorde vi bare ting som falt seg naturlig. Denne videoen er jo skutt – som du sikkert ser – uten storyboard eller manus.

Har du noen nye videoprosjekter i tankene for bandet?

– Jepp! Vi skal bli et audiovisuelt band. Bare vent å se!

Når kommer skiva og hva kan vi forvente av dere der?

– Vi regner med å slippe plate før neste sommer. Der kan dere forvente harmonier, nærhet, varme og glede!

Noen liveplaner framover?

– Ja, vi har booket noen konserter og jobber med saken. I første omgang går vi for intime scener. Spilte nettopp på Bonanza. Det var veldig fint. Men det er bare å booke oss også, altså. Vi er spillekåte! 😉

Du kan låne CD’er, DVD’er, bøker og musikknoter  av utøvere som er nevnt i saka, bare klikk på lenkene.

Én kommentar til “Supermoon: Transcendental meditasjon”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter