Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 2. oktober 2013

Jadudah: Energisk, mørkt og mystisk fra Nordens Paris

jadudah_double5
Det tromsøbaserte bandet Jadudah er nå aktuell med sin debutsingel «Echoes». Sjekk den her. I fjor var bandet «Ukas Urørt» på p3 med låta «And We Fall» og har til nå etablert seg i Nord-Norge som et solid liveband. Vi tok en prat med Jadudah.

 Av: Victor Josefsen

Hvem er dere?

– Jadudah er et tromsøbasert band bestående av Helle Larsen, Joakim Jenssen, Sverre Simonsen og Patrick Jaklìn. Vi spiller skitten og energisk rock i et ofte litt mørkt og mystisk landskap, men krydrer det med popelementer. Det er litt vanskelig for oss å sammenlige oss med noen, men vi har hørt av mange at vi minner om en blanding av Blonde Redhead, The Kills og PJ Harvey. Vi prøver å få ting til å høres mykt og hardt ut samtidig, og vi prøver å få frem tydelige kontraster i låtene.

 

band_bredHQ

 

Hvordan begynte dere å spille sammen?

– Jadudah har vært en prosess fra det å være en duo bestående av Helle og meg selv (Joakim, red.anm.), til vi fant de to perfekte medmusikerne, Patrick og Sverre. Helle og jeg hadde først spilt inn to låter uten noen andre musikere, men vi ønsket ikke å være de som sto og fiklet med trommemaskiner osv. på scenen. Vi  ville ha en energi og «feeling» som man ikke får gjennom utbredt bruk av trommemaskiner og andre backingtracks. Så den første gangen vi gikk sammen, var etter at Jadudah ble kåret «Ukas Urørt» og vi ble tilbudt en del spillejobber –  vi slo oss sammen, lagde nok låter til å fylle et live-set, og her er vi i dag.

– Vi ønsket ikke å være de som sto og fiklet med trommemaskiner osv. på scenen. Vi ville ha en energi og «feeling» som man ikke får gjennom utbredt bruk av trommemaskiner og andre backingtracks.

Hva med navnet, hvorfor Jadudah?

Jeg er ganske sikker på at Al Jadidah betyr «det nye» på arabisk, men jeg har ingen anelse om hva «Jadudah» betyr. Og nei, det er ikke ment som et ordspill, men hvem bryr seg om navn egentlig?

 

band_HQ

 

Noen liveplaner framover?

– Vi skal spille litt i Troms og Finnmark nå, som starter på Kulturhuset i Tromsø sammen med Cazadores og The BonBons, videre er det planlagt konsert i Bergen, Trondheim og Oslo. Neste år slipper vi vårt debutalbum og ønsker med det å spille så mye som mulig overalt.

Hvordan er rockemiljøet i Tromsø for tiden?

– Det rører seg veldig i rockemiljøet her om dagen, og det er et mye mer variert utrykk i Tromsø enn det var for noen år siden, vil jeg si. Tre band du må se opp for: Blòt, Red Headed Sluts og The Wolves. Sistnevnte er en gjeng med småtasser som er listet på p3, nettopp fordi at det pur nytelse å høre på. Red Headed Sluts og Blòt er våres personlige favoritter!

– Det rører seg veldig i rockemiljøet her om dagen, og det er et mye mer variert utrykk i Tromsø enn det var for noen år siden, vil jeg si. Tre band du må se opp for: Blòt, Red Headed Sluts og The Wolves.

Noe mer vi bør vite?

– Sjekk ut våres nye singel «Echoes», og enda en singel kommer om ikke altfor lenge!

 

 

 

Enda en singel blir altså sluppet i november, og debutalbumet utgis neste år.

 

Du kan låne CD’er, DVD’er m.m. som er nevnt i intevjuet.

3 kommentarer til “Jadudah: Energisk, mørkt og mystisk fra Nordens Paris”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter