Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 16. oktober 2013

Gothminister: NIGHTMARE ON HALLOWEEN / Anmeldelse – Utopia

Goth front

Gothministers eneste konsert i Norge i 2013 er torsdag 31. oktober på Rockefeller i anledning “NIGHTMARE ON HALLOWEEN” – Oslos største Halloween-party.

Foto: Pressebilder

Gothminister

Gothminister er altså aktuell med sitt 5. studioalbum, ”Utopia” , et album som andre finner mer glede i enn vår anmelder (se under), skiva gikk inn på topp 100 på salgslistene i Tyskland. Konseptalbumet inneholder også en unik horrorfilm og livekonsert.

Torsdag 31. oktober vil Gothminister fremføre horrorfilmen i sin helhet live med hjelp av screenvisning og livekonsert. Vel verdt et besøk. Gothminister leverer fortsatt varene live.
https://www.facebook.com/events/1401207323431257/

 

110_12_gothminister_00363

Gothminister tar med seg den komplette galskapen de tidligere bare har turnért med i det store utland Mørkets predikanter byr på slagsmål med varulver, hekser og zombier og halshugging med motorsag.

GOTHMINISTER-UTOPIA

GOTHMINISTER

UTOPIA (2013)

AHFRECORDS / COSMOS MUSIC GROUP

2

Å høre Gothminister i 2013 føles som konkurransen Melodi Grand Prix, som de nylig var med på, som et kaldt gufs fra fortiden, og en slags andresortering av artister.

Det er taktfast marsjmusikk for industrirockens glade svartkledde frakkevandrere, med elementer fra den mest svulstige klassiske musikken og gotikken. På ganske poppa vis veksles det mellom det aggressive og dystre, og de mer stemningsfulle og melodiske partiene.

Referenser til Lacrimosa, The Sister of Mercy, Rammstein, Grieg (”Dovregubbens Hall”) og liknende, sikrer nok, sammen med det profesjonelle håndverket, fremdeles en status i gothmetal-miljøene; ikke minst i Tyskland, eksempelvis Berlins forstad Marzahn og klubber som K17, men jeg kan vanskelig forestille meg at de skulle ha noen som helst mulighet til å nå ut til de brede massene og overskride genrespesifikke kontekster. Det er da heller ikke nødvendig, selv om vokalist Bjørn Alexander Brem proklamerer ”We Are Making History” i tittelkuttet.

Det er pompøst, storslagent og massivt, men dessverre aldri på en potent eller vital måte, bare svulstig. For de som vil ha mer givende lefling med 80-tallets postpunk scene sjekk heller ut artister som Savages , Black Marble, TRST eller Cold Cave. / JAN-OLAV GLETTE

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

Sjekk også:
Savages: Roskilde 2013

 

Jan-Olav Glette har skrevet for blant andre Ballade, Natt&Dag, NTB, Planetarium C, Rock Furore og internasjonale Totally Wired. Han er også med i booking gruppen til Hovefestivalen og er aktiv DJ i Berlin og Oslo.

Tidligere også konsertarrangør, og jobbet med Nick Caves «And The ass Saw the Angel» på hovedfag i litteraturvitenskap, og har også forelest om det på post-graduate konferansen «Contemporary Music and Cultural Studies» i Tampere.

Vi nevner også at han har skrevet en tekst om Hecker til litteraturfestivalen Audiaturs katalog, og levert bidrag til «101 skiver», om hvilke skiver som har inspirert ens musikksmak.

3 kommentarer til “Gothminister: NIGHTMARE ON HALLOWEEN / Anmeldelse – Utopia”

 1. Eva Sjøstrand sier:

  Haha ikke nå ut til de brede massene – ironisk nok nådde skiva topp 100 salgslistene i Tyskland sammen med bla.Britney Spears og andre. Så god peiling hadde den anmelderen liksom.

  Her fra VG: «Gothminister øyner tysk listeplassering»

  http://www.vg.no/musikk/artikkel.php?artid=10116794

 2. Eva Sjøstrand sier:

  Det er mengder med kjempegode anmeldelser på denne skiva i både Tyskland, USA og England. So why bother med en norsk surpomp som bare er misunnelig? Og hvorfor trekke inn post punk??? Det er jo helt usakelig. Gothminister er jo metal! Jeg gir anmelderen sjøl 0/10!

  Ta denne fra USA for eksempel: «To be perfectly honest, there isn’t a bad track on Utopia and anyone who’s into industrial metal with a gothic edge and Rammstein grooves should be pleasantly pleased with this effort.»

  http://newnoisemagazine.com/album-review-gothminister-utopia-review-by-eric-may/

 3. Sverre sier:

  Han fyren her må være tidenes mes inkompetente anmelder. Idiot. Skiva er glimrende. For ikke å snakke om filmen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter