Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. oktober 2013

Singelanmeldelse: Shevils – «Black Eyes»

Massiv låt fra det kommende Shevils-albumet «Lost In Tartarus» som vi må vente til november med å høre (mer) fra.
Tekst: Victor Josefsen

Uttrykket er mer renskåret enn før, kanskje ikke riktig ord i Shevils-sammenheng, uten at de bryter ut av rammene fra de foregående låtene. Sjanger: Tja, metal/sludge/hardcore. Oppskrift: Tungt, massivt og repetitivt. Oppsummert: Less is more. I likhet med Burning Motherfuckers kan man gjenkjenne elementer fra Amphetamine Reptile Records-band, ihvertall får jeg AmRep-assosiasjoner, ikke minst pga. av den kompromissløse holdningen til Shevils. Flere norske utøvere bør skule til de tidligere Silence the Foe-farerne i så henseende.

«Black Eyes» er som sedvanlig innpakket i fantasirik SF-tegneserie-aktig coverillustrasjon.

 

 

ps. Amphetamine Reptile Records er dag et mer eller mindre bortglemt relikvie fra 90-tallet ; et kultfenomen fra en epoke hvor labelens øreblødende støy/støy/metal rock var et viktig alternativ til 90-tallets grunge bølge.

EP-anbefaling: Shevils – Necropolis

Intervju: Shevils

Med arven fra Silence the Foe setter Shevils en ny standard


Deichman Musikkavdelingen er fortsatt begunstiget med et lite knippe AmRep utgivelserJeg stakk ofte innom selv i hine hårde dager for å låne AmRep-utgivelser, som faktisk kun var å oppdrive i Musikkavdelingen.

3 kommentarer til “Singelanmeldelse: Shevils – «Black Eyes»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter