Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 17. oktober 2013

Singelanmeldelse: Shevils – «Black Eyes»

Massiv låt fra det kommende Shevils-albumet «Lost In Tartarus» som vi må vente til november med å høre (mer) fra.
Tekst: Victor Josefsen

Uttrykket er mer renskåret enn før, kanskje ikke riktig ord i Shevils-sammenheng, uten at de bryter ut av rammene fra de foregående låtene. Sjanger: Tja, metal/sludge/hardcore. Oppskrift: Tungt, massivt og repetitivt. Oppsummert: Less is more. I likhet med Burning Motherfuckers kan man gjenkjenne elementer fra Amphetamine Reptile Records-band, ihvertall får jeg AmRep-assosiasjoner, ikke minst pga. av den kompromissløse holdningen til Shevils. Flere norske utøvere bør skule til de tidligere Silence the Foe-farerne i så henseende.

«Black Eyes» er som sedvanlig innpakket i fantasirik SF-tegneserie-aktig coverillustrasjon.

 

 

ps. Amphetamine Reptile Records er dag et mer eller mindre bortglemt relikvie fra 90-tallet ; et kultfenomen fra en epoke hvor labelens øreblødende støy/støy/metal rock var et viktig alternativ til 90-tallets grunge bølge.

EP-anbefaling: Shevils – Necropolis

Intervju: Shevils

Med arven fra Silence the Foe setter Shevils en ny standard


Deichman Musikkavdelingen er fortsatt begunstiget med et lite knippe AmRep utgivelserJeg stakk ofte innom selv i hine hårde dager for å låne AmRep-utgivelser, som faktisk kun var å oppdrive i Musikkavdelingen.

3 Responses to Singelanmeldelse: Shevils – «Black Eyes»

  1. Pingback: Deichman anbefaler: Årets album 2013 / Lyden av 2014 | Deichmans musikkblogg

  2. Pingback: Ukas tips! | Deichmans musikkblogg

  3. Pingback: Musikkåret 2014 ifølge Deichman | Bokgauken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.