Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anbefalinger 21. oktober 2013

Som DJ gir Charlotte Thorstvedt et innblikk i hva det vil si å være kvinne i et utpreget mannsdominert miljø

Thorstvedt-Charlotte-620x537 Bruk

Hva er det som gjør at vi innehar posisjoner og blir tolket i samfunnet ut fra hvilket kjønn vi har? Med #Selfie har Charlotte Thorstvedt skrevet et personlig essay hvor hun diskuterer sitt forhold til feminisme. Som DJ gir hun også et unikt innblikk i hva det vil si å være kvinne i et utpreget mannsdominert miljø. Det er interessant å høre om hennes møte med – og feministiske syn – på klubbmusikk-giganten Ministry Of Sound i London.

Tekst: Gunnar Vilberg

– Saken er hentet fra Deichmans litteraturblogg

«We want to give the clubbers something more than just good music, we want to give them some eye candy as well!” Cathy – Ministry of Sound

Feminismens kompleksitet.
Thorstvedt tar opp mange temaer fra feminismens teorier og historie. Hun diskuterer også aktuelle temaer som Miley Cyrus mye omtalte opptreden på MTV Awards. Hun tar også opp vår tids selveksponering på sosiale medier. For eksempel drar hun fram vår ofte ukritiske bruk av selfies, selvportretter tatt med mobil eller kamera, ofte i seksualiserte positurer.  Dette er spennende temaer, og jeg skulle virkelig ønske at hun dykket dypere ned i materien og kanskje kom med flere konklusjoner og meninger. Samtidig er ikke feminisme absolutt, men avhengig av rammer, aktører og situasjoner. Kanskje er det også strømmen i samfunnet at feminisme ikke har en klar grense, men ligger i de valg vi alle til en hver tid tar. Thorstvedt er for eksempel åpen og forteller at hun ble splittet når hun satte seg inn i debatten rundt stripping. Hun hadde selv en medstudent på Blindern som strippet, og som etter hvert tok det valget å leve av å selge seksuelle tjenester: Etter å ha utforsket litteraturen som fantes rundt stripping, porno og prostitusjon, oppdaget jeg at debatten er ekstremt polarisert. Jeg skjønte fort at jeg hadde tråkket rett oppi et minefelt som for mange tiår tilbake hadde gjort at feminismen ble splittet i utallige retninger.

Fortsatt engasjement
I etterordet drar Thorstvedt fram et sitat fra den britiske spaltisten Caitlin Moran som sier: I`m neither «pro-woman» nor «anti-men». I`m just «Thumbs up for the six billion». Så enkelt kan det altså summeres opp. Jeg håper Thorstvedt fortsetter sitt engasjement for feminismen og for likestilling, og at hun bruker sin unike stilling som moteredaktør til å spre det feministiske budskap. Les den lille boka, så får du kanskje noe å gruble over du også.

Lån #Selfie her.

Sjekk også:
Øya 2013: Festivalfortellinger – dag 4: Vi Fikk høre om Charlotte Thorstvedts tid som DJ i London

IMG_1505

 

One Response to Som DJ gir Charlotte Thorstvedt et innblikk i hva det vil si å være kvinne i et utpreget mannsdominert miljø

  1. Pingback: Charlotte Thorstvedt: Toppløse DJs er en kvalmende trend | Deichmans musikkblogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *