Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. november 2013

Albumanbefaling: Nine Inch Nails – Hesitation Marks

Nine_Inch_Nails_-_Hesitation_Marks_Album_Art

NINE INCH NAILS

HESITATION MARKS (2013)

POLYDOR UK / UNIVERSAL

 4

MER ELEKTRONIKA-ISH // Trent Reznor og mørkemennene hans i Nine Inch Nails slo ned med et drønn i 1989 («Pretty Hate Machine»). Reznor & Co var det første industribandet som spredte musikken sin ut til de store massene. Oppskriften er/var: Plukk fra pionerer aka Throbbing Gristle, spe på med mye kraft fra Ministry og jevn ut røra med melodi fra Kraftwerk, Depeche Mode osv. Og for all del, ikke glem Twilight Zone-tekster. Så enkelt kan det være. At Treznor selv ga industrimusikken et ansikt hjalp jo også, særlig siden han ble et av nittitallets store sexsymboler.
Som i de gode gamle dager står NIN-2013 for en heftig, dark og melodisk miks, vel, ihvertfall i spøkelses-låter à la «Came Back Hauntet». Ellers; de er nå mer elektronika-ish (techno). Og jammen kan man spore funk i låta med den ikke spesielt funky tittelen «All Time Low». Og pure (nesten) ROCK («Everything»). Kreativt, og jevnt over mer enn bra utført, med de sedvanlige snacksy sound-detaljene, men ikke en NIN-skive som vil sette verden i brann – dog, alt i alt, «Hesitation Marks» anbefales. / VICTOR JOSEFSEN

 

 


Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit
.

 

 

Du kan låne CD’er og DVD av Nine Inch Nails hos oss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 10 andre abonnenter