Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. november 2013

Plateanmeldelse: Nine Inch Nails – «Hesitation Marks»

 

Artist: Nine Inch Nails

 

Album: «Hesitation Marks» (2013)

 

Plateselskap: Polydor /Europa)

 

4

 

Mer elektronika-ish // Trent Reznor og mørkemennene hans i Nine Inch Nails slo ned med et drønn i 1989 («Pretty Hate Machine»). Reznor & Co var det første industribandet som spredte musikken sin ut til de store massene. Oppskriften er/var: Plukk fra pionerer aka Throbbing Gristle, spe på med mye kraft fra Ministry og jevn ut røra med melodi fra Kraftwerk, Depeche Mode osv. Og for all del, ikke glem Twilight Zone-tekster. Så enkelt kan det være. At Treznor selv ga industrimusikken et ansikt hjalp jo også, særlig siden han ble et av nittitallets store sexsymboler. Som i de gode gamle dager står NIN-2013 for en heftig, dark og melodisk miks, vel, ihvertfall i spøkelses-låter à la «Came Back Haunted». Ellers; de er nå mer elektronika-ish (techno). Og jammen kan man spore funk i låta med den ikke spesielt funky tittelen «All Time Low». Og pure (nesten) ROCK («Everything»). Kreativt, og jevnt over mer enn bra utført, med de sedvanlige snacksy sound-detaljene, men ikke en NIN-skive som vil sette verden i brann – dog, alt i alt, «Hesitation Marks» anbefales. / Victor Josefsen

 

 


Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit
.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter