Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 18. november 2013

Plateanmeldelse: King Midas – «Rosso» / Intervju i Spirit

 

Artist: King Midas

 

Album: «Rosso» (2013)

 

Plateselskap: Fysisk Format / Musikkoperatørene

 

5

 

Deilig å ha den Tilbake/ Det er deilig å ha King Midas tilbake der vi ønsker å ha dem; som et lekent og utforskende band. På ”Rosso” har de lagt alle popstjerneambisjoner de må ha hatt, eller ikke hatt, til side og konsentrert seg om å lage musikken de selv ønsker å lage. Etter å ha funnet debuten spennende, og digget Scandinavia”, utviklet jeg et elsk/hat forhold til de påfølgende majorlabel glamrockplatene, et elsk/hat forhold noe à la det jeg har hatt til svenske The Ark. Referansene var tydelige, det var ganske så catchy, men også noe for enkelt og tidvis anmasende.

”Rosso” er – som vårens singel ”Snow” antydet – fengende, med  lekne popmelodier, men også en leken genremyldring, der de plukker fra hist og her  i sin søken etter det helstøpte albumet. Jeg hører Grieg, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Bowie-pastisjer eller parafraseringer med mer, uten at de noen gang mister egenarten. Emosjonelt, søkende og smådystert, men også kjærlighetsfylt et sted der under dystopien og uroen (som Oslo).

Ando Woltmann synger bedre enn jeg kan huske og Kjetil Møsters saksofonbidrag er et annet høydepunkt på et variert album som kommer til å få mange runder på spilleren. / Jan-Olav Glette

 

 

Intervju med King Midas i Spirit

– De få hippe folka som fantes i Oslo på 90-tallet var raringene med mye popkulturell kunnskap, store platesamlinger og gjerne litt ehh.. problemer med sosialiserings-biten, forteller Ando Woltman til Spirit.

Av: Deichmans musikkbloggs redaktør/Spirits musikkredaktør Victor Josefsen

  Norge var et slags Eritrea når det kom til musikkbransje på den tiden. Det var ikke lagt opp noen lysløype for unge artister som det er i dag, forteller Ando Woltman til Spirit.

 

Sjekk resten av King Mida- intervjuet i et av Norges største gratismagasin Spirit


Sjekk også Spirits anmeldelse av King Midas’ «Rosso»
.

 

Nytt King Midas-album 22. november

 

Audun Vinger intervjuer Ando Woltman fra King Midas. Festivalbiblioteket. Øya 2013.

Audun Vinger intervjuer Ando Woltman fra King Midas. Festivalbiblioteket. Øya 2013.

 

Musikkavdelingen Har bestilt King Midas’ album «Rosso», så følg med på nyheter fremover.
Du kan låne andre album av King Midas hos oss.

 

Jan-Olav Glette har skrevet for blant andre Ballade, Natt&Dag, NTB, Planetarium C, Rock Furore og internasjonale Totally Wired. Han er med i bookinggruppen til Hovefestivalen og er aktiv DJ i Berlin og Oslo.

Tidligere også konsertarrangør, og har skrevet om Nick Caves roman «And The ass Saw the Angel» på hovedfag i litteraturvitenskap;  har også forelest om det på post-graduate konferansen «Contemporary Music and Cultural Studies» i Tampere.

I tillegg nevner vi at han har skrevet en tekst om Hecker til litteraturfestivalen Audiaturs katalog, og levert bidrag til «101 skiver», om hvilke skiver som har inspirert ens musikksmak.

 

3 kommentarer til “Plateanmeldelse: King Midas – «Rosso» / Intervju i Spirit”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter