Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Frank Michaelsen Anmeldelser 28. november 2013

Bluespunk-duoen Quarter Wolf platedebuterer

Bandet som ikke har tid til ballader.

Tekst/Foto: Frank Michaelsen

Da sitter vi med Quarter Wolfs debutvinyl, «An Orgy of Shocking Violence», i hendene. Utført i herlig sjokk-oransje med frontmann Marius Kromvoll i fritt svev og trommis Paul tilbakelent, men ikke uaffektert, i bakgrunnen. Konsertene de har spilt i Oslo er mange, energien er alltid like høy og gruppen med følgere er i vekst.

Som tidligere publisert på denne bloggen har Kromvoll pilegrimsreist til bluesens vugge i sørstatene. Hvordan han opplevde møtet med blueslegender som Buddy Guy kan du sjekke ut i dette underfundige reisebrevet.

Uansett. All moroa er nå festet til vinyl og det skal feires lørdag 30. november på Skuret, scenen der bandet begynte sin lange natts ferd mot dag for halvannet år siden. Vi stilte noen spørsmål til den nybakte platefaren:

qw omslag

Kjempekul plate, Marius! Dere har virkelig kapslet den rå live-energien. Men hvor er balladene?

– Takk for det, det er mye på grunn av våre gode venner Daniel Torstensen og Tore Martin Austheim som har hjulpet oss å fange live-energien i studio. Vi har jo et par litt saktere greier også på reportoaret, men vi følte at de ikke passa helt inn i energiflyten på denne skiva. Et par av tekstene har vel kanskje også potensial for en rolig og varm stemning, med rom for ettertanke og nære følelser… Men DET har vi f… ikke tid til – dette er tross alt bånn gass rock’n’roll, så her går’e unna, Gunnar!

Hva var målet da Quarter Wolf spilte sin første konsert?

– Vi er jo først og fremst et liveband. Målet var vel å få folk til å danse med store smil om munnen. Vi har aldri klart helt å definere sjangeren vår, er vel en krysning av blues, punk, garage, rock’n’roll og – som en kreativ sjel sa etter en konsert – Punk Elvis. Men når alt kommer til alt er vi vel kanskje rett og slett et danseband. Å gi gamle, nye og fremtidige venner en helvetes liveopplevelse er det viktigste på en konsert.

Hvis du kunne reist tilbake i tid med Quarter Wolf – for èn konsert. Hvor og når?

– Åååååå …. Kanskje varma opp for blueslegenden Robert Johnson på den siste konserten hans i Greenwood, Missippi – der han ifølge legenden blei forgifta og døde samme kveld i 1938. Hadde nok tatt med egen drikke og mat…

 

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker og noter i Deichmans katalog

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter