Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 18. desember 2013

Et av årets norske album: Atlanter – Vidde

Atlanter-Vidde

ATLANTER

VIDDE (2013)

JANSEN PLATEPRODUKSJON / MUSIKKOPERATØRENE

5

VIDDE-BLUES-ROCK // «Vidde» er en kombinasjon av ørkenrock, krautrock og deltablues. Det forteller presseskrivet som følger Atlanters debutskive, og for en sjelden gangs skyld er det en presis beskrivelse. I fravær av noen norsk ørken henspeiler platetittelen selvsagt på det nærmest vi kommer liknende åpne landskap her til lands. Men selv om man i all bluesen kan ane elementer av tradisjonsmusikk fra Finnmark, er det altså sletteland på langt sydligere breddegrader som former lydbildene. Det er ikke egentlig sannsynlig at albumet er ment som noen hyllest til krigsrammede Mali, men jeg liker tanken på at det også kan være det. I hvert fall bidrar Atlanter til at man kan høre hvilken fantastisk musikalsk arv landet kan skilte med, også i form av å være forløper til den sløye sørstats-bluesen de henter inspirasjon fra. Men uavhengig av rockefortegn er det som preger Atlanter aller mest musikalsk åpenhet, og en slepen utførelse. Dette er (u)tradisjonell vokal og gitarspill til å bøye seg i ørkenstøvet av. / ASLAUG OLETTE KLAUSEN

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Sjekk Aslaug Olette Klausens skriblerier i den brillefine bloggen AnaMe

Aslaug Olette Klausen er journalist og medieviter. Jobber nå i Journalisten. Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Frilanser også litt for Ballade. Har tidligere vært webkommunikatør i Tidsskrift for Den norske legeforening, fulltidsfrilanser, sosiale medier konsulent, og en hel del annet. Skrev i musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet. Bloggen AnaMe er 4 år i oktober.

4 kommentarer til “Et av årets norske album: Atlanter – Vidde”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter