Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 13. januar 2014

ICH BIN N!NTENDO: En skive om gamle datamaskiner

Fra Sinister Noise, Roma, mars, 2013. Foto: Davide Cardea

Norges musikkhøgskole-studentene ICH BIN N!NTENDO spilte inn og improviserte deres andre skive «Look» i et 8 kvadratmeters rom i løpet av et par dager. Skiva er et spark til og musikkens banalitet og ender kanskje opp med å bli akkurat det.

Av: Victor Josefsen

ICH BIN N!NTENDOs andre skive handler om gamle datamaskiner, skjermer som blinker, musikk så kompakt at den oppleves visuell; om kontekst og sammenhengen mellom tilfeldige elementer. Skiva er også et spark til den konseptuelle kunsten.

Nok hobby-intellektualisering. Er du en av de, nær sagt, få, som har en hang til intens og kompromissløs støypunk inspirert av amerikansk no wave, norsk og japansk noise og europeisk impro, er ICH BIN N!NTENDO din kopp med støy. Enkelt og greit, tja..

ICH BIN N!NTENDO forteller til Deichmans musikkblogg om innspillingen:

– Vi hadde eksperimentert med å spille inn 8-spors opptak i ulike store rom med mye klang. Tiden gikk og sporene var klare til å bli sendt til Lasse Marhaug for miksing og mastring, men i siste sekund bestemte vi oss for å gjøre en siste innspilling-session i et 8 kvadratmeters rom hvor vi hadde våre første øvelser i 2010, og ICH BIN N!NTENDO legger til:

 

Fra Sinister Noise, Roma, mars, 2013. Foto: Davide Cardea

Fra Sinister Noise, Roma, mars, 2013. Foto: Davide Cardea

 

  • Vi improviserte platen i løpet av et par timer, forkastet alt det gamle, og sendte et utvalg til Lasse Marhaug som skrudde alt sammen. Det var en tanke å «pushe» mest mulig energi ut og fylle det lille rommet. Hele prosessen skjedde i løpet av et par dager, og det gjenspeiler bandets fokus på spontane live-opptredener.

ICH BIN N!NTENDOs album «Look» slippes 14. februar.

 

 

Sjekk også:
Masterkonsert med Mummu
The Thing: En fantastisk konsert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter