Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 14. januar 2014

Lee Ranaldo and The Dust besøker Norge / Plateanmeldelse: Lee Ranaldo – «Between the Times and the Tides»

Ranaldo and The Dust besøker to norske byer til våren. Blå 5. april og Landmark 6. april. Det blir første gang han besøker Bergen noensinne.

Tekst: Victor Josefsen & Stian Bjørnsson Hope

Lee Ranaldo har de siste årene gjort det bra med sine soloalbum. Album som både tar godt vare på gitarsoundet vi kjenner, men som også viser en annen musikalsk side. Albumet som kom i år, «Last Night on Earth», er med hans ferskeste bandbesetning og huser også hans gamle kollega Steve Shelley fra Sonic Youth. Altså kan man kanskje si at dette er det nærmeste prosjektet man kommer Sonic Youth om dagen.

Lee Ranaldo har i sine 30 år som aktiv i Sonic Youth, drevet som visuell artist, forfatter, produsent og soloartist. Med gjeldende besetning i The Dust har de spilt siden 2012, og allerede vært innom de store festivalene Roskilde, Primavera og Kilbi. Og nå er altså turen kommet til Blå og Landmark. Sjekk en kort anmeldelse av den forrige Ranaldo-skiva «Between the Times and the Tides» (2012).

 

Lee Ranaldo

«Between the Times and the Tides» (2012)

Matador / Playground

4

Ja takk // Mens Sonic Youths fremtid henger i løse luften, har Lee Ranaldo tatt skjeen i egne hender og gitt ut soloplate. Eller, helt på egen hånd har han ikke vært, han har bl.a. fått assistanse fra gamle våpenbrødre, som Steve Shelley og Jim O’ Rourke, og ikke minst Nels Cline. Det har blitt en fin plate, synes jeg, lettere tilgjengelig enn Sonic Youth, men ikke nødvendigvis mindre avansert av den grunn. En av mine favorittlåter er Fire Island (phases), som klokker inn på over 6 minutter, men som aldri føles for lang av den grunn. Det er et perfekt stykke musikk med et av de nydeligste countryrock-partiene jeg vet om, noe som Nels Cline definitivt bidrar godt til. Ja takk til mer Ranaldo i fremtiden. / Stian Bjørnsson Hope

 

 

Sonic Youths «Goo» er et av Snøskreds største inspirasjonskilder

Sonic

Karl: Sonic Youth ”Goo” – Denne plata er spekket med gode låter. Spesielt inspirerende på dette albumet er den råe lyden, samspillet mellom de to gitarene, ekstremt kul bassing, i tillegg til enkle melodier uten masse jåleri.

 

Her kan du søke etter og låne bl.a. musikk, noter, DVD’er og filmer i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter