Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 16. januar 2014

Steel Panther: Forvalter arven fra Spinal Tap

Steel Panther

Steel Panther forvalter stolt arven fra Spinal Tap. Gruppa bygde opp sitt rykte og fanbase ved å agere ”husband” på The Viper Room i LA, hver mandag, i tolv år. I februar  hiver Steel Panther seg ut på en heldekkende europaturné. De når Rockefeller i Oslo 17. februar.

Tekst: Victor Josefsen

Steel Panther gjorde seg bemerket for å lokke med hardrockende-gjesteartister. Steven Tyler (Aerosmith), Corey Taylor (Slipknot), Paul Stanley (Kiss), Vince Neil (Mötley Crüe) og Matt Sorum (Guns N’ Roses, Velvet Revolver) er bare noen av rockestjernene som har gjestet Steel Panther på scenen.

Steel Panther har siden de slapp debuten Feel The Steel i 2009 bl.a. turnert som forband for Mötley Crüe & Def Leppard i England, åpnet for Guns N’ RosesThe Forum i Los Angeles og spilt på Sweden Rock Festival (2010).

Playground melder:
«All You Can Eat», som slippes i april 2014, blir bandets tredje album, og som vanlig omhandler både tekstene og den nye videoen særs politisk ukorrekte temaer. Steel Panther holder fanen høyt og fortsetter med å forulempe alle på sin vei. Til tross for den åpenbare humoren, viser de at de til fulle er dyktige musikalske håndtverkere som er tightere enn en trang spandex-bukse på en 60 år gammel rocker.

 

SteelPantherBallsOu Bruk

 

Selv har jeg overhørt noen beskrive Steel Panther med ord som «drøy», mens de lett hoderystende  har latt blikket falle på albumcoveret og låttitlene til «Balls Out»-skiva fra 2011, helledussen. Totto Mjelde i Pyro stiller spørsmålet «Er Steel Panther fremdeles morsomme?» Og svarer: «Svaret er enkelt. De er fremdeles mer enn morsomme. De er geniale.» Sjekk artikkelen, anbefales.

 

 

 

Steel Panther Interview Sex:

 

Den første singelen ”Party Like Tomorrow Is The End Of The World” med en tilhørende video, som er regissert av Rob Riggle (21 Jump Street, The Other Guy, The Daily Show) og videoen gjestes av, alt fra Breaking Bad-skuespilleren RJ Mitte til N’Syncs Joey Fatone, Jackass-stjernen Steve O og Limp Bizkits Wes Borland.

 

 

I februar 2014 hiver Steel Panther seg ut på en heldekkende europaturné. De når Rockefeller i Oslo 17. februar. Sist de besøkte Oslo og Rockefeller ble billettene revet vekk. Musikknyheter ga konserten 10 av 10 og Pyro på NRK P3 ga bandet følgende karakteristikk; …Steel Panther TROSS ALT et av verdens største og beste band.

Utfordret til gitarsolo: 11-åringen spiller fletta av rockere, lød overskriften i VG for noen dager siden. Juppsan, det var Steel Panther som ble utfordret, sjekk videoen.

 

 

Turnédatoer
2/4 Groningen, Holland – De Oosterport
2/6 Munich, Germany – Tonhalle
2/7 Stuttgart, Germany – LKA
2/10 Neisenberg, Germany – Neu-Isenburg
2/11 Cologne, Germany – Live Music hall
2/12 Hamburg, Germany – Grosse Freiheit 36
2/14 Copenhagen, Denmark – Amager Bio
2/15 Gothenburg, Sweden – Trädgår’n
2/16 Stockholm, Sweden – Münchenbryggeriet
2/17 Oslo, Norway – Rockefeller
2/19 Tampere, Finland – Pakkahuone
2/21 St. Petersburg, Russia – Cosmonaut
2/22 Moscow, Russia – Teatr Club
2/24 Warsaw, Poland – Proxima
2/25 Berlin, Germany – Huxleys
2/26 Prague, Czech Republic – Lucerna Music Bar
2/27 Brno, Czech Republic – Semilasso
3/1 Bratislava, Slovakia – Majestic Music Club
3/2 Graz, Austria – Orpheum
3/4 Zurich, Switzerland – Komplex
3/5 Milan, Italy – Alcatraz
3/7 Barcelona, Spain – Razzmatazz 2
3/8 Madrid, Spain – Palacio de Vistalegre
3/10 Toulouse, France – Le Bikini
3/11 Paris, France – Bataclan
3/12 Tilburg, Holland – 013
3/14 Lincoln, UK – Engine Shed
3/15 Wolverhampton, UK – Civic Hall
3/16 Manchester, UK – Apollo
3/18 Newcastle, UK – Academy
3/19 Glasgow, UK – Barrowlands
3/20 Sheffield, UK – Academy
3/22 Cambridge, UK – Corn Exchange
3/23 Bristol, UK – Academy
3/24 Nottingham, UK – Rock City
3/26 London, UK – Brixton Academy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.