Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 24. januar 2014

Come Shine slipper singel fra sitt første studioalbum på 12 år

Come_Shine_Anders_Lien2

Når Come Shine slipper singel fra sitt første studioalbum på 12 år, er tittelen på låta  passende nok Come Rain or Come Shine.

Come Shine tok pause i 2004, men nå kan publikum høre den aller første smakebiten fra deres nye studioalbum, som vil få tittelen Red And Gold.

Foto: Pressebilde

– Når vi nå lar høre fra oss igjen etter så lang tid, har vi valgt en singellåt som tydelig viser hvilken retning bandet tar i 2014, med en litt annen sound enn vi hadde på de tidligere platene, sier bandets vokalist Live Maria Roggen. – Samtidig er det jo kult at det faktisk er ”tittellåta vår” vi endelig kommer ut med.

Inkludert Come Rain or Come Shine inneholder albumet 9 låter som tradisjonen tro er gamle sanger tolket på nye måter.

– Sammenlignet med tidligere er vi friere i forhold til sjanger og uttrykk, forteller pianist og arrangør Erlend Skomsvoll.

Albumet slippes 16. mars med en stor konsert i Den Norske Opera, der både Jan Erik Vold, Knut Reiersrud, Knut Aalefjær og Gjermund Larsen er gjesteartister.

Låter bedre enn noensinne
Come Shine ble kjent for sine  versjoner av jazzens standardlåter etter debuten i 1999. I 2004 tok kvartetten en pause, men fra 2011 begynte de å spille konserter på ny.

– Vi trengte et opphold for å utvikle oss som individuelle musikere på hver vår kant, forklarer Roggen, – Men når vi begynte å spille sammen kom vi veldig fort inn i det igjen.

I august 2013 gikk Roggen og Skomsvoll sammen med bandmedlemmene Sondre Meisfjord (bass) og Håkon Mjåset Johansen (trommer) i platestudio. Fire dager i Atlantis Studio i Stockholm resulterte i nytt album.

– Du vet når en gruppe mennesker får til noe som er større enn summen av hver enkel person?, spør pianist Erlend Skomsvoll, – Slik har det vært for oss å spille sammen igjen, og vi er bedre enn noensinne!

I tillegg til slippkonsert i operaen blir Come Shine å se på diverse festivaler og konsertscener våren 2014 – da med sitt nye låtmateriale i bagasjen.

Foto: Andres Lien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 62 andre abonnenter