Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 26. januar 2014

Å fange vinterens melankoli og motsetninger

Thomas

Jazzmusiker Thomas Torstrups debutplate er en samling låter som forsøker å fange vinterens melankoli og motsetninger. Låtmaterialet er inspirert av naturen og vinterens første snøfall.

Foto: Pressebilde

– Dette er et varmt album til en kald årstid.
 
Det sier platedebutant og jazzmusiker Thomas Torstrup.
 
Torstrup er en pianist, organist og komponist fra Stavanger med bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim (NTNU). Her møtte han flere av musikerne som spiller på platen: Hanna Paulsberg (sax), Trygve Fiske (bass) og Tore Sandbakken (trommer). Selv spiller Torstrup flygel på platen.
 
I samarbeid med  Jan Erik Kongshaug (Rainbow Studio) har han selv produsert albumet Snøkorn.
 
Det første snøfallet
– Jeg blir ofte inspirert av å sitte inne og se på at landskapet rundt oss forandrer seg. Låten 40 korn snø er skrevet i Stavanger under et tidlig snøfall, og jeg skriver best når jeg hører lyder i naturen og kan forsøke å fange disse i musikken.
 
Sterke naturopplevelser gir sterke låter, og Torstrup har i flere sammenhenger vist seg frem, både som solist og musiker på ulike prosjekter. Tidligere har han blant annet hatt konserter med Karin Krog og Svante Thuresson. I tillegg holder han kirkekonserter som improviserende organist, og har med studieopphold i Paris, Stockholm og Aarhus forsket på alternativ bruk av kirkeorgel.
 
Snøkorns musikalske referanser strekker seg fra Keith Jarrett til Bill Evans Trio og Stan Getz. Musikerne på platen er tidligere kjent fra band som Hanna Paulsberg Concept, Heidi Skjerve Quintet, Aphrodisiac, Speakeasy og Jens Carelius.

«Snøkorn» – turné 2014
Lørdag 1. februar kl. 16: Herr Nilsen, Oslo (Oslo Jazzforum)
Søndag 2. februar kl. 14: Vår Frue Kirke, Trondheim
Søndag 2. Februar kl. 19.30: Oppdal Kulturhus
Lørdag 1. Mars kl. 14: Stavanger Konserthus
 
Snøkorn har release: 31. januar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter