Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anbefalinger 28. januar 2014

Pete Seeger: En epoke er over

Mandag 27. januar døde visesangeren, låtskriveren, forfatteren, samfunnsdebattanten og fredsaktivisten Pete Seeger. Han ble 94 år, og med ham er en lang epoke i amerikansk musikkliv over.
Tekst: Anne Cathrine Johansen

Som tenåring begynte Seeger å spille 5 strengs banjo, et instrument som fulgte ham livet ut. Han ble interessert i folkemusikk og visesang, og har jobbet hele sitt voksne liv med å spre og bruke den amerikanske kulturarven. Han har også brukt musikken politisk og er et viktig navn når det gjelder protestviser.

Seeger har påvirket mange av dagens artister. Her i Norge er han vel mest kjent som opphavsmannen til «Barn av regnbuen», oversatt til norsk av Lillebjørn Nilsen. Ellers har artister som Bruce Springsteen, Ani DiFranco, Billy Bragg, Nanci Griffith, Richie Havens og Judy Collins, for å nevne noen, latt seg inspirere av denne lange tynne mannen med det store smilet.

I 1993 ble han tildelt Grammy Lifetime Achievement Award.

Av store opptredener i senere tid bør vi nevne innsettelsen av president Obama i 2009. Da fremførte Bruce Springsteen og Pete Seeger Woody Guthries kjente låt «This Land Is Your Land», og det var allsang som ljomet over Lincoln Memorial.

 

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter