Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 30. januar 2014

Sigurd Julius kåret til Årets Urørt

Sigurd Julius 9167_foto_Torleif Kvinnesland Foto:Torleif Kvinnesland

I november i fjor slapp Sigurd Julius sin selvtitulerte debutplate, spilt inn i hjemmesnekra studio ved den gamle Skysstasjonen i Melhus. Plata fikk god mottakelse, blant annet i Spirit (uthevet anmeldelse). Nå har er han blitt kåret til Årets Urørt.

Victor Josefsen

«Dette er i det hele tatt en usedvanlig bra og helstøpt debutplate som lover innmari godt. Hvis Sigurd Julius fortsetter i samme spor og med samme kvalitet tror jeg nok the sky is the limit (som de sier i Amerika) for denne unge mannen.» Spirit

Eks-møbelsnekkeren fra den lille byen sør for Trondheim vakte oppsikt i det trønderske musikkmiljøet da han gjorde sin første konsert på Cafe Løkka i trønderhovedstaden for to år siden. Siden har han gitt ut EP-ene «Gi et lite pip» og «Skull ønsk vi kunn vær dem vi va da vi ønska vi va dem vi e», samt kassetten en «Gi faan». Samtlige tre utgivelser har fått mer enn god mottakelse både fra publikum og media, og Sigurd Julius  har allerede rukket å etablere seg som en sterk liveartist.

 

Sigurd Julius9174_foto_Torleif Kvinnesland Foto: Torleif Kvinnesland

 

Høsten 2011 gikk Åge Aleksandersen ut offentlig med sin hyllest av Julius’ talent, og få måneder senere ble han kåret til Årets mest lovende artist under Adresseavisens Ut-Awards-kåring. I sommer spilte han på blant annet på Pstereo, i januar på hovedscena under Trondheim Calling, og siden har han fått oppmerksomhet både her og der. «Østavind» var også Ukas Urørt i midten av oktober.

Det siste året har fokuset vært rettet mot debutplata som nylig ble sluppet. Den er spilt inn i et gammelt stasjonsbygg på hjemstedet Melhus, hvor Julius og hans orkester med egne hender har bygget sitt eget øvingsrom og studio, og kaffetrakter selvsagt. Parallelt med snekring av låter og kontrollrom har gode venner i Trondheim grunnlagt og bygd opp den fine labelen Kakao Musikk, som gir ut lyden som produseres i det gamle stasjonsbygget.

De andre av årest finalister var Shy For Shore, The Wolves, Farao og Carnival Kids.

Shy For Shore closePINK Shy For Shore

 

Les mer om Shy For Shore og Farao i Musikkmix-spalte mi i nye Spirit.

 

farao Farao

 Shy For Shore tronet forøvrig øverst på årets beste norske ep-er/minialbum 2013-lista mi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter