Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 3. februar 2014

Mmm Mmm Mmm Mmm

Mmm06 Foto: Anne Valeur

For 3 år siden booket jeg, i regi av Vixen, elektropop-duoen, Mmm, etter tips fra tidligere Spirit-skribent Tore Løchstøer Hauge, forøvrig mannen bak Hiawata!, et av mine powerpop-favorittband.

Den da helt ukjente duoen overrumplet (rosa)bloggere, fashionistas, hipstere og bransjefnask på Vixen og Nellytrend sitt Nelly Vision-party. Og i fjor forførte Mmm, som består av Ida og Johanne, publikum i bakgården til Jaeger under Musikkfest Oslo.

 

_front_mmm_010613 Mmm på Musikkfest Oslo 2013. Foto: Stian Schløsser Møller

 

Synther, macbook og vokalboks

Synth-duoen fra Oslo benytter seg hovedsakelig av noen synther, en macbook, en sampler og en vokalboks. Ved hjelp av dette formidler jentene fløyelsmyk og silkelett popelektronika. Fjærlett og fjongt, og siden oppstarten høsten 2010 har Mmm laget en rekke smukke låter – på tampen av fjoråret slapp jentene singelen ”Volcano of diamonds/Oranges” pluss remixer.

 

– Den siste låta vår «Volcano of Diamonds» er blant annet plukket opp i Kina og Canada og spilt på tysk radio, forteller Mmm.

 

 

– Forum som Soundcloud er helt genialt – her er det mulighet for at låtene og remixene kan leve litt av seg selv og er et perfekt sted å oppdage ny musikk, forteller Mmm.

 

Etter hvert har jentene også spilt på Øyafestivalen og Blå. Og tar jeg ikke feil dukker de nok opp på festivaler i år også, for Mmm har blitt yndlinger både her og der.

 

_front_mmm_06142013 Mmm på Blå fredag 14. juni 2013. Foto: Stian Schløsser Møller

 

– Vi ser at låtene og musikkvideoene våre sprer seg fort til forskjellige utenlandske musikkblogger og nettsteder. Den siste låta vår «Volcano of Diamonds»er blant annet plukket opp i Kina og Canada og spilt på tysk radio. Det er jo kjempe gøy! Forum som Soundcloud er helt genialt – her er det mulighet for at låtene og remixene kan leve litt av seg selv og er et perfekt sted å oppdage ny musikk. Giger i utlandet: Budapest, Paris og Berlin, fortelle Mmm.

Det blir spennende å se hva Mmm finner på i 2014!

 

Saka er basert på Musikkmix-spalta mi i nye Spirit.

2 kommentarer til “Mmm Mmm Mmm Mmm”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 31 andre abonnenter