Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 5. februar 2014

Gjenforente Slowdive kommer til Øya 9. august!

For godt og vel en uke siden tikket nyheten inn om at nylig reformerte Slowdive, et av mine favorittband, gjør en av sine første festivaljobber på den spanske festivalen Primavera Sound, 29. til 31. mai. Og nå kommer gjenforente  Slowdive til Tøyenparken for å spille på Øya lørdag 9. august.
 Av: Victor Josefsen / Foto: Ingrid Pop

Slowdive, et av de fremste shoegaze-eksponentene på 90-tallet, skal innta Øyas nye, store teltscene på festivalens siste dag. Slowdive planlegger å besøke noen få, utvalgte festivaler i 2014. Bandet fikk stor oppmerksomhet nylig, da de offentliggjorde de første gjenforeningskonsertene på Primavera og i London. I Barcelona er de et av de største trekkplastrene på Primavera, mens London-billettene ble revet vekk på 90 sekunder. «Vi veit det nå er mange som gleder seg til å se dette bandet i Oslo, etter at de har hatt et opphold som har vart siden 1995», melder Øya, en av dem som gleder seg er undertegnede.

Målsetningen med de kommende konsertene er å kunne finansiere en ny albumutgivelse. Kan Slowdive komme opp med en like sterk comebackplate som My Bloody Valentine i fjor? (Jeg kåret «mvb» til årets nest beste album 2013). Spennende! Både Øya-konsert og ny skive fra Slowdive!

Slowdive har påvirket maaange utøvere, også norske. «Nå er shoegaze er fortsatt ikke den mest utbredte sjangeren her til lands, men de siste åras renessanse innenfor sjangeren har også ført til en håndfull glimrende, norske shoegazeutgivelser. Vi kan egentlig nesten begynne å snakke om en hellig treenighet av ny, norsk shoegaze med LoveLoveLove, Dråpe og Snøskred (Plateanmeldelse: Snøskred – Whiteout) som alle i løpet av de tre siste årene har sluppet hvert sitt glimrende debutalbum, skriver Rune Aas i Spirit i anmeldelsen av LoveLoveLove sitt nylig utgitte album «Kaleidoscope».

 

 

Nylig reformerte Slowdive gjør en av sine første festivaljobber på Primavera Sound

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter