Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 7. februar 2014

Deathcrush og Sandra Kolstad musikkvideoer til SXSW-festivalen

19 musikkvideoer er valgt ut til programmet på en av verdens største filmfestivaler, South by Southwest. To av disse er norske, side om side med  Placebo, MGMT, Tame Impala, Passion Pit og Diplo.
Av: Victor Josefsen / Foto: Stills fra Deathcrush-videoen.

Den ene videoen, «Deathcrush – Lesson #16 for Beatmaster V / Fun”,  gis ikke  ut før 21. feb, men har rukket å bli plukket ut til Berlin Independent Film Festival og Trondheims Minimalen Kortfilmfestival. Juryen ved kortfilmfestivalen Kort på Kinokino i Stavanger konkluderte dessuten:

«Vi har sett mange eksempler på den vanskelige balansegangen mellom å være ambisiøs og pretensiøs, og årets vinner er i høyeste grad blant disse. Videoen legger lista skyhøyt fra første bilde, men frykten for et pretensiøst mageplask drukner etterhvert i en overraskende blanding av humor, tenåringshelvetet og internasjonal politikk. MusikkBlikk-prisen 2013 byr på energisk gøy fra Oslo-bandet Deathcrush, sangen heter Lesson #16 For Beatmaster V / Fun, og prisen går til regissør Kenneth Karlstad.”

 

En trailer for Kenneth Karlstads video, offentliggjort sammen med SXSW-programmet:

 

Den unge regissøren har tidligere vunnet Den Gylne Saks i Ettminuttsfilm-konkurransen under Minimalen, for Death by Unga Bungas Feel Alright, og sier at å bli tatt ut til SXSW er det største som har skjedd ham hittil i hans karriere.

 

 

Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Linn Nystadnes, gitarist i Deathcrush sier: «For et band som har blitt invitert til musikkdelen av SXSW to ganger, og takket pent nei begge gangene, føles det bra å endelig bli representert på festivalen! Og nesten enda større, når man tenker på hvor få bidrag som går igjennom nåløyet for musikkvideoer.»

 

Også Yenni Lees video for Sandra Kolstad-låta Run Away (Where are We?) er valgt ut til SXSW-festivalen, som foregår i Austin, Texas 7-15 mars 2014.

Full line-up: http://sxsw.com/film/screenings/film-lineup#musicvideos

 

Du kan låne musikk av utøvere nevnt i saka, bare søk her.

 

Sjekk også:

Video som viser hvor rå Deathcrush er på scenen

Øya 2013: Intervju med Deathcrush

Øya 2013: Deathcrush – Rå, heftige, men uferdige

Vi anbefaler: Deathcrush – Nytt magasin, flexi,download, posters m.m.

Én kommentar til “Deathcrush og Sandra Kolstad musikkvideoer til SXSW-festivalen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter