Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 10. februar 2014

Filmanmeldelse – «Easy Rider»

«Easy Rider»

Regi: Dennis Hopper

Med: Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Phil Spector mfl.

 

En klassiker, nærmere bestemt kultfilmklassiker, utropt til en av de 10 viktigste filmene i dette århundret. Sex, Drugs And Rock N’ Roll fra de ville 60-årene. En av de første filmene som brukte rock i plottet, f.eks. Steppenwolfs «Born to Be Wild».

Hovedrollene trakteres av den rufsete trioen Jack Nicholson, Peter Fonda og Dennis Hopper. Drukkenbolten av en advokat (storveis spilt av Nicholson) og hippiebiker-pusherne (Fonda & Hopper) suser avgårde (på Harleyene) fra New York til California for å finne seg sjæl. Noe som ikke er så enkelt, for on the road («Easy Rider» er en av de første «road movies») møter de fordommer, hat og shit fra hillbillys, rednecks og andre lyssky individer.

Temaet omhandler frihet, meningen med livet og om drop-outs har noen framtid i USA. Svaret? Tja, at hele samfunnet er totalt meningsløst. Selv om  «Easy Rider» er fra 60s, er filmen tidløs. Fighten mellom outsiderne og mainstreamerne vil alltid eksistere i en eller annen form, også deres søken etter meningen med det hele. / Victor Josefsen

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit

 

Du kan låne «Easy Rider» hos oss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter