Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 12. februar 2014

Plateanmeldelse: Hot Chip – «Free Your Mind»

Cut-Copy-Free-Your-Mind

 

Cut Copy

Free Your Mind (2013)

Modular Records 

3

 

Lettvint Trivelig // ”You’ve got to reach the sky if you want your life to shine, free your mind”, synger Dan Whitford i refrenget på albumets tittelspor. Den låtteksten er på mange måter definerende for plata. Velmenende, glad og med et budskap som er formulert så direkte og dessverre kjedelig som mulig. Plata skal være en musikalsk hyllest til ”The summers of love”, altså 1967 og 1989. Slutten av Vietnam-krigen og Thatcher-perioden. Den skal være en slags imaginær auditiv revolusjon, i følge dem selv. De treffer godt på feel good-vibben i denne tankerekken, men det låter mer som en koselig klem enn revolusjon. Til det låter det alt for trygt, og vokalist Whitford har verken stemmen eller ferdighetene til å kunne heve tekstene til et revolusjonært nivå. Produksjonen er slick og god. Melodiene er helt OK. Til tider fremstår de som et mindre intelligent Delorean, anno «Subiza»-eraen, og andre ganger som et mindre elegant Hot Chip. En salig blanding av indiepop med en dæsj baleariske influenser, et snev av pianohouse og disco. Sommerlig, og helt OK. / André Ishak

 

Anmeldelsen er tidligere publisert i Spirit.

 

André Ishak har tidligere vært webredaktør i Norsk Form, nå filmredaktør i Spirit, Artist Manager & PR Consultant i Haukøye, Promoter & PR i The Drop og driver Sellout! Music.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter