Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 15. februar 2014

The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold

 Av: Victor Josefsen / Foto. Skjermdump fra The Cardigans video

Det finnes egentlig bare to typer musikk: god og dårlig. Og like enkelt finnes det bare to typer pop: god og dårlig. God pop er enkelt og greit gode låter, uavhengig av om det skramler på typisk indiemanér eller er storslått og velprodusert. Ta for eksempel gruppa Texas. Det hjelper lite med Debbie Harry/Nina Persson-fraseringer når låtene ikke holder mål. Hvis du derimot skal ha skikkelig pop i form, stil og innhold, så sats heller på svenske The Cardigans. Det er bra pop, det.

 

Car bruk

 

Har du ikke noe særlig forhold til The Cardigans fra før av, anbefaler jeg «Best of»-samleren fra 2008. Det blir gitt ut mange «Best of»-samlinger som er heller skrale greier, der låtene ofte er rasket sammen uten særlig ekstrainfo, og der man ikke engang har giddet å sortere sporene i kronologisk rekkefølge. Men heldigvis har ikke The Cardigans’ «Best of»-utgivelse fra 2008 lidd denne skjebnen. Her er hele 22 spor, og med syv siders booklet, basert på alle de seks utgivelsene i løpet av femten år. Der vi får servert historiene bak hver av låtene, og der hører vi utviklingen fra The Cardigans’ naive indiepop og Nina Perssons ungpikevokal, til et mer modent uttrykk både musikalsk og vokalt.

Og selvfølgelig er hiten «Lovefool», som var soundtrack i filmen «Romeo and Juliet», og alle andre hits å finne her, sammen med mer ukjente godbiter. En samling som fortjener en plass i platesamlingen din (for de som fortsatt samler på album). Eller så kan du låne den hos oss.

 

 

Her kan du søke etter og låne utgivelser, bøker og noter i Deichmans katalog

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjekk også:

Hanne Fjeldstads «Change» kunne vært en (sen) The Cardigans-låt

Amasons «Margins» som høres ut som en blanding av tidlig The Cardigans (les: Emmerdale) og The Carpenters

 

Eva Weel Skram på Rockefeller – Bilder

Elvefestivalen i Drammen (Eva & The Heartmaker)

 

Saken er oppdater 2. juni 2017

2 kommentarer til “The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter