Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Musikkavdelingen Anmeldelser 17. februar 2014

Elektronisk pop flyter pent på dypt vann – Anana

Anana bruk

Elektronisk pop flyter pent på dypt vann. Anniken Jess Iversen, bedre kjent som Anana, kommer med nytt materiale i løpet av året. En plate hun skal gi ut selv.

 Tekst: Aslaug Olette Klausen

I løpet av de siste tre ukene har hun sluppet to spor som ikke kommer med på skiva. Begge nyinnspillinger av gamle låter, i umastrert form.

«Manierism» er dypvannspop av det lekre slaget man stemte henne frem til semifinale i Urørt for, for et par år tilbake. Jeg personlig stemte henne også lenger. Men, som de fleste vet, Mikhael Paskalev, som hun duellerte mot, kom ikke bare forbi. Han kom lengst.

Etter Urørt spilte hun rundt på festivaler, en kort stund. Og så ble det stille frem til i høst. Da slapp hun låten «Island», som i likhet med «Maniersim» og «Blomster» er produsert av Erlend Elvesveen.

«Blomster» er forøvrig en fin versjon av hennes «Blomster=Tobakk». Men den er også lettere å forstå hvorfor ikke tas videre. «Manierism» derimot, er så elegant elektronika at høye forventninger til plateutgivelse er høynet.

 

 

Saken er hentet fra Aslaug Olette Klausen sin brillefine blogg AnaMe.

Aslaug Olette Klausen er frilansjournalist og medieviter.  Anmelder musikk for Spirit og Gaffa. Tilkallingsvikar i Journalisten, og skriver relativt fast for Ballade. Har vært blant annet medieovervåker og webkommunikatør. Skrev for musikkmagasinet Puls på slutten av 90-tallet.


Sjekk andre saker av Aslaug:

ssvammp_front-cover Jazzet uvær

Arabiske kvinner i Egypt gjør post-hardcore
Det skjer mye musikalsk morsomt i Trondheim for tiden
«Ut» på fredagsfeiring sammen med Arcade Fire
Et av årets norske album: Atlanter – Vidde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter