Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 21. februar 2014

Støv-musikkvideo består av klipp fra «Himmel og Helvete»

Støv

Da Mo i Rana-kvartetten Støv slapp sin aller første singel «Kamuflert Tidslinja» høsten 2013, hadde de aldri spilt en konsert før. Men deres status som urørte tilhører nå en svunnen tid.

Foto: Pressebilder

For både Aftenposten, NRK P3 og Spirit har fått øynene opp for Støv. Oppvarmingsjobber for både Razika og britiske Lanterns On The Lake fulgte i kjølvannet av singelen.

Nå er bandets andre singel «Snøskred» klar. Med produksjon signert Anders Tjore (Montée, The Turns). Musikkvideoen består av klipp fra Wam & Wennerød-filmen «Himmel og Helvete», med en pur ung Lillebjørn Nilsen i en av hovedrollene.

– Musikkvideoen til «Snøskred» var noe vi hadde tenkt mye på. Den måtte være noe annerledes. Vi kom plutselig over den legendariske norske filmen «Himmel Og Helvete» fra 1969, og begynte å se på den. Vi tenkte bare at den så fantastisk ut, og at det var veldig mange scener vi kunne brukt i videoen vår. Så vi kontakta Mikkel Fykse Engelschiøn, som filma vår forrige video, og det viste seg at han i det siste hadde hatt lyst til å gjøre akkurat en slik video som vi så for oss. Vi må bare le av videoen, selv om den har et ganske bredt spekter av hendelser som kan røre i alle retninger, sier vokalist og gitarist Robin Skog.

Singelen er forøvrig mastret i USA av Howie Weinberg, som i sin tid mastret både «Nevermind» av Nirvana og Jeff Buckleys «Grace». Samarbeidet mellom Støv og Weinberg kom til på høyst utradisjonelt vis. Nemlig via en «Ask Me Anything»-seanse på det populære nettstedet Reddit.

– Jeg stilte ham et spørsmål der. I slutten av spørsmålet sa jeg også at jeg hadde en sang som var klar for mastering, som er på norsk. Så spurte om han ville gjøre den, og han sa ja med en gang. Til alt overmål ville han gjøre det gratis! Så jeg sendte låta og en uke senere fikk jeg den i
mailboksen min. Man kan høre at han står bak, sier Skog.

 

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

 

Sjekk også:

Støv Den pur unge kvartetten Støv fra Mo i Rana har funnet frem til et sound, med elementer av både postrock og drømmepop, og med med tekster på dialekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 66 andre abonnenter