Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 22. februar 2014

Deathprod & Biosphere med bestillingsverk til Tape to Zero

Tape to Zero presenterer nyskrevet musikk av og med Deathprod (Helge Sten) og Biosphere (Geir Jenssen). Bestillingsverket skal urfremføres på minifestivalen Tape to Zero (Nasjonal Jazzscene) fredag 4. april 2014.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Pressebilde

I 1998 kom albumet Nordheim Transformed hvor Deathprod og Biosphere transformerte Arne Nordheims elektroniske verker fra 60- og 70-tallet. Albumet  ble sett på som en brobygger mellom eldre norsk avantgarde og nyere elektronika. Nordheim selv var godt fornøyd med resultatet, og albumet ga også en økt interesse for Nordheims egen elektroniske musikk.

I over 20 år har Helge Sten aka Deathprod produser gåtefulll og organisk elektronisk musikk. Helge Sten har vært opptatt med flere andre prosjekter, bl.a. Supersilent, Motorpsycho (Motorpsycho på Rockefeller – De har alltid vært bra!) og Susanna, men har alltid kommet tilbake til sitt Deathprodprosjekt. Deathprod har gitt ut en rekke album. Debutalbumet Treetop Drive fra 1993 regnes nå som en klassiker. Helge Sten er også snart plateaktuell med prosjektet «Minibus Pimps» sammen med John Paul Jones (Led Zeppelin).

Mannen bak Biosphere er Geir Jenssen, som via pop og acid house på 80-tallet startet ambient elektronika-prosjektet Biosphere tidlig på 90-tallet. Biosphere bemerket seg med en musikalsk estetikk basert rundt arktiske landskap og gammel russisk romfart, en oppskrift som fikk resonans internasjonalt og ga ham mange fans. Biosphere har gitt ut en rekke album, og bl.a. albumet «Substrata» anses som en klassiker innen ambient-sjangeren. Og sjekk for all del ut skiver som «Microgravity» og «Patashnik», klassikere, de òg.

 

Tape to Zero 2014 – programmet.

THURSDAY April 3rd:

19.30: Skyggespill (Kjetil Husebø)

20.15: sPacemoNkey (Morten Qvenild & Gard Nilssen)

21.30: Jessica Sligter & Susanna

FRIDAY April 4th:

19:30: Joker Nies

20.15: Andrés Prado Trio (Andrés Prado, Terje Gewelt, Terje Evensen)

21.30: Deathprod & Biosphere (commissioned work)

 

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt, bare søk her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter