Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Intervjuer 26. februar 2014

by:Larm 2014-aktuelle iampsyencefiction / Ny video spilt inn kirke/ Intervju

iampsy bruk

 

by:Larm aktuelle iampsyencefiction har sluppet sin nye låt «Spy vs. Spy». Lyd og bilde er spilt inn i St. Edmunds Kirke i Oslo. Vi tok en liten prat med iampsyencefiction og regissør og fotograf Synne Øverland Knudsen i anledning videoslippet.

 

iampsyencefiction er hjertebarnet til den oslobaserte låtskriveren Aleksander Johansen. Som innflytter fra værbitte Lofoten ser han livet i hovedstaden med skråblikk. Etter en serie med utgivelser spilt inn i Aleksanders hjem på Majorstuen, med ham selv på gitar og sang og hans venner på stryk, diverse perkusjon og kor, sluppet på DIY-kassettselskapet ”Siste Sukk Records”, og flere konserter rundt på Oslos scener, bestemte han seg for å ta steget inn i studio, høsten 2012.

 

Arbeidet i studio med produsentene Nils Martin Larsen (Lama, Jaga Jazzist) og Sjur Lyseid (The Little Hands of Asphalt, Monzano, Einar Stray) resulterte i Iampsyencefiction EP, sluppet i november 2013 av Tender, et nytt Oslobasert plateselskap drevet av ACT Entertainment. EP’en ble sluppet på vinyl og digitalt. Den har blitt omtalt på nasjonal radio og førte til at bandet umiddelbart ble booket til by:Larm 2014, ifølge ACT Entertainment.

 

– «Spy vs. Spy» handler først og fremst om en planet der ute i verdensrommet som ikke er knyttet til noen gravitasjon eller tilhører et solsystem, forteller Aleksander Johansen til Deichmans musikkblogg om låta, og forsetter:

– Den suser etter alt å dømme rundt helt av seg selv, har ingen forpliktelser, ingen misjon, ingen planlagt kollisjonskurs, ingen forventninger. Det er som om den ikke kaster skygge. Den har ikke dårlig samvittighet ovenfor andre planeter i sfæren sin, den forsøker ikke å emulere andre, den ønsker ikke å bli værende og å gro inn i noe større enn seg selv. Den er bare fri. Og kreativ. Og blå og vakker.

Det er den vibrasjonen Aleksander Johansen sikter til, når han i siste vers synger «Please let me be a medium for that groove, everything else can go hang». Og så handler den litt om Jason Molina, denne låta. Aleksander ville gjerne at stemningen skulle ressonere litt i linjen hans fra “Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go” som lyder slik: «I lived low enough so the moon wouldn’t waste its light on me».

Aleksander mener også den har noe deilig kryptisk ved seg, denne ganske sparsommelige arrangeringen de har landet på. Morten Myklebust er med i sjelen via Nils Martin Larsen sine triksinger med hvilken lyd som kommer ut av tangentbrettet hans, og temaene derfra svulmer ellers som i intergalaktiske lavalamper rundt bakkekontakten i vokalene.

-Vi er kjempehappy med hvordan takhøyden og treklangen i kirkerommet jobber på lag med oss på dette opptaket, avslutter Aleksander.

iampsyencefiction regissør og fotograf Synne Øverland Knudsen forteller til Deichmans musikkblogg at bakgrunnen for ideen om gjøre innspillingen i en kirke handlet mye om at iampsyencefictions musikk er relativt sakral av seg:– Lyset kombinert med akustikken i kirka tilfører et visst mektig preg som låta fortjener: – Vi kom til kirka med en plan om å spille inn en helt annen låt. Det var før Aleksander og Nils begynte å spille denne låta som ikke finnes innspilt noe sted ennå. Vi flyttet alt lydutstyr og kameraer til et annet sted inni kirka (som forøvrig ligger ved siden av Revolver) og tok opp denne på en halvtime. Dette er live, med to kameraer og kun noen ganske dyre mikrofoner. Tenk det!

 

 

iampsyencefiction har gjort flere support-jobber den siste tiden, blant annet for Justin Vernons (Bon Iver) bandprosjekt Volcano Choir da de spilte på Sentrum Scene i Oslo, og Nina Persson i Oslo (Sjekk The Cardigans: Skikkelig pop i form, stil og innhold).

Bandet slapp EP digitalt i november som gis ut fysisk på 12-tommer nå i mars og har begynt å jobbe med album.

iampsyencefiction spiller to konserter på by:Larm denne uka, onsdag i P3-annekset kl 20:00 og torsdag på Herr Nilsen kl 22:30.

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

Én kommentar til “by:Larm 2014-aktuelle iampsyencefiction / Ny video spilt inn kirke/ Intervju”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 68 andre abonnenter