Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 27. februar 2014

by:-Larm 2014: Forbildepriser til kvinnene i musikklivet

Forbildepriser til kvinnene i musikklivet
 
image001Hanne Kolstø, Kaja Gunnufsen, Aurora Aksnes, Sassybeat og Frk. Fryd får i kveld Forbildepriser under festivalen by:Larm. Den nyopprettede prisen er i regi av Frifond Musikk og Norsk Tipping, og deles på  Rockefeller Music Hall torsdag 27. februar kl. 20:15.
 
Prisvinneren Sassybeat holder konsert på samme sted fra kl. 20:30.

Forbildeprisen er på til sammen 300 000 kr i stipender. Hanne Kolstø får 100 000 kr, de andre tildeles 50 000 kr hver.
 
– Vi har plukket ut fem svært dyktige kvinnelige utøvere, som vi mener kan fungere som gode forbilder og rollemodeller for andre jenter som har lyst, men kanskje ikke helt tørr, å satse på musikken, sier Magnar Bergo, Daglig leder Norsk Musikkråd (forvalter av Frifond Musikk).
 
På sikt kan kanskje en satsing på kvinnelige rollemodeller hjelpe til med å jevne ut den skjeve kjønnsbalansen i musikkbransjen. Det er en realitet at den norske musikkbransjen i dag er dominert av menn, noe som vises bl.a. på festivalscenen, høres på radio og merkes på prisutdelinger.
 
– Gjennom å sette et søkelys på unge, talentfulle kvinnelige artister, håper vi at flere jenter blir motivert til å satse på musikken. Norsk Tipping bidrar hvert år med betydelige midler til norsk kultur, og vi ønsker selvsagt at disse pengene skal komme enda flere jenter til gode, sier Pål Enger i Norsk Tipping.
 
Frifond er en støtteordning som jobber med å bedre de økonomiske rammebetingelsene i lokalsamfunn, slik at flere kan få følge drømmene sine der de bor. Frifond forvaltes av Norsk Musikkråd, og en stor del av Frifondmidlene kommer fra Norsk Tipping.
Prisutdeling:
Sted: Rockefeller Music Hall
Tid: 27. februar, kl. 20:15
Etterfølges av konsert med Sassybeat kl. 20:30.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 69 andre abonnenter