Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 27. februar 2014

by-Larm 2014: Shitrich og iampsyencefiction To av høydepunktene onsdag

by-Larm 2014. Shitrich.

by-Larm 2014. Shitrich.

Tekst: Victor Josefsen // Foto: Frank Michaelsen

Det er onsdag. Det er by:Larm. På Youngstorvet i Oslo. Et regnfullt og grått Oslo. Festivalområdet består av noen telt, det er alt. Den totale motsatsen til f.eks. fjorårets solfylte Roskilde Festival. Her er er det kun en ting å gjøre: Drømme seg langt bort i musikken. For onsdag kveld på årets by:Larm har ikke mere å skilte med enn musikk, og noen ganger er akkurat dét mer enn nok (Les: Shitrich iampsyencefiction). Ergo: by:Larm er absolutt verdt 3-4 dager av din fritid. Jeg sier bare: «Pakk kofferten» og sett kursen  mot  by:Larm, surt og hustrig vær eller ei. Musikken er det som teller.

 

by:Larm-programmet onsdag er den minst spennende på årets by:Larm, i mine øyne, men det som er så bra med festivaler er at man oppleve utøvere man ellers sannsynligvis ikke ville ha dratt på konsert med. I mitt tilfelle, Shitrich.

For ordens skyld gjentar jeg hva jeg skrev i anmeldelsen av Karpe Diems konsert på Roskilde Festival i fjor: «Jeg langt ifra er noen hip-hop kjenner». Shitrich er hypa for tiden, og blir karakterisert på by:Larm-Schedule(n) som hip-hopens svar på Turbonegro (må være tidlig TRBNGR i så fall). Eller rettere sagt, Bromstad Billionairs, der Shitrich var den ene halvdelen av  duoen.

Kanskje tidlig-TRBNGR-referansen er en av grunnene at jeg likte Shitrich framferd i WiMP-teltet? Neida, uansett, jeg skal ikke begi meg ut på dypt hip-hop-vann og forsøke å beskrive uttrykket, bare konstatere at det funket, og på sitt beste funket det som bare det.

 

 

Til Adresseavisen sier for øvrig Shitrich: – Jeg assosierer meg ikke med hiphop-miljøet. Jeg får min kreative input gjennom å henge med musikere fra andre sjangre, folk som angriper musikk på en helt annen måte.

I det samme intervjuet sier Shitrich at det er mange hip-hop-sjeler i Trondheim, men få som greier å nå ut av byen, noe Shitrich har planer om.

Et annet høydepunkt onsdag var iampsyencefiction. I likhet med Shitrich er den oslobaserte låtskriveren Aleksander Johansen på by:Larm for vise hva han og iampsyencefiction kan: – Jeg har følt meg usynlig lenge, mens andre som ikke er bedre har kommet frem. Det er ikke det at jeg ikke unner dem det, men man blir litt usikker på seg selv, sier han til Gaffa.

 

 

Det avlange P3 Annex-teltet var stappa, og det var tydelig at iampsyencefiction var skjerpa. Kort oppsummert: Stemnigfull konsert, med nerve, og på sommerens festivaler får de nok opp stemningen ytterlige.

Både Shitiric og iampsyencefiction har uttalt at målet er å leve av musikken, og på by:Larm visste i hvert fall begge at de er sultne nok.

 

Anmeldelse og bilde av disse to konsertene kommer!

 

by:Larm-aktuelle iampsyencefiction / Ny video spilt inn kirke/ Intervju

 

ps Jeg fikk ikke med meg andre mulige høydepunkter som OnklP & De Fjerne Slektningene, Christopher, Jenny Hval og Admiral P.

 

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i saka, bare søk her.

2 kommentarer til “by-Larm 2014: Shitrich og iampsyencefiction To av høydepunktene onsdag”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter