Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Gunnar Vilberg Anbefalinger 28. februar 2014

by:Larm 2014: Elsa og Emilie

Elsa_Emilie_bylarm2014_foto_stian

Haugesunds-duoen Elsa og Emilie er blitt en skikkelig snakkis i det siste og signerte nylig med SONY. Torsdag kveld gjestet de to 17-åringene P3-annekset med sin melankolske og drømmende pop.

Teks: Gunnar Vilberg / Foto: Stian Schløsser Møller

Det jeg umiddelbart digger med visepopjentene Elsa Søllesvik og Emilie Haaland Austrheim er at det ikke er noen wannabe fiks fakserier med dem. Det er rett og slett bare talent og musikk. Jeg har hørt mye på debutsingelen deres «Run» og har fått et heng på det enkle, vakre og drømmende uttrykket i låta.

Jentene har laget musikk sammen siden de traff hverandre som 13-åringer. Nå går de på Skeisvang videregående skole som blant annet har fostret navn som Susanne Sundfør og LidoLido. Duoen er i full gang med sin første plateinnspilling og har lovet en konsert som tar oss inn i popens mysterier

180_elsaogemilie_bylarm_270214

Dessverre faller det hele noe sammen og konserten på by:Larm fortoner seg famlende og uferdig. Kanskje er det nervøsitet og lite erfaring med band som slår inn. Jeg savner sikkerheten og det nedtonede lydbildet jeg forventet meg. Følsomheten i vokalen og låtene drukner i for høy og grumsete lyd. Til slutt er det nesten så jeg strekker hodet for å få høre de nydelige og såre melodilinjene jeg vet er der inne et sted.

Det kan virke som om Elsa og Emilie med band har mer enn nok med å komme seg igjennom konserten. De kommuniserer lite med tilhørerne og safer inn en grei konsert, men ikke noe mer. Egentlig gjør det ikke så mye. Elsa og Emilie er unge og helt i startfasen. De har mye å gå på. Veien videre skal legges og jeg håper de tør stole på eget talent. Da kommer dette bare til å bli bedre og bedre.
052_elsaogemilie_bylarm_270214071_elsaogemilie_bylarm_270214134_elsaogemilie_bylarm_270214166_elsaogemilie_bylarm_270214

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter