Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 28. februar 2014

by:Larm 2014: Emilie Nicolas – vakkert-mystisk

105_emilie_nicolas_bylarm_270214

Et av torsdagens by:Larm-høydepunkt, om ikke hele bransjetreffets, er Emilie Nicolas, som i går forførte et fullstappa Rockefeller.

Tekst: Victor Josefsen / Foto: Stian Schløsser Møller

Emilie Nicolas’ konsert består av besnærende og vakker-mystisk musikk, perfekt for høstkvelder, for å bruke en klisjé. Man blir uansett i godt høsthumør av å høre på Emilie. Det er stemmen til Emilie som er i fokus, akkompagnert av et rytmisk bakteppe, tidvis med drønn.

 

184_emilie_nicolas_bylarm_270214

 

Kanskje drømmer Emilie Nicolas innerst inne om å ta over stafettpinnen etter Björk, for de to har mange likhetstrekk. I den dimmede og røyklagte belysningen på scenen framsto hun på mange måter som det norske svaret på den islandske alvedronningen.

 

140_emilie_nicolas_bylarm_270214

 

Vokalen til Emilie Nicolas fungerer like mye som et instrument i seg selv, og måten hun engelsk-fraserer på legger i Emilies tilfelle diskusjonen om norske artister som synger på engelsk død. Emilie Nicolas lager tidvis et eget språk ut av det, ihvertfall høres det slik ut – på samme måte som Sigur Rós synger på det engleaktige språket hopelandic. Islendingene holder stadig på den islandske mystikken og er et lysende eksempel på at man kan kjøre hundre prosent på egenart.

 

151_emilie_nicolas_bylarm_270214

 

Sigur Rós holder altså på sin egenart og har likevel en stor internasjonal fanskare, noe de har til felles med flere andre islandske artister, som nevnte Björk. I likhet med islendingene framstår Emilie Nicolas mystisk og med egenart på Rockefeller.

 

080_emilie_nicolas_bylarm_270214

 

På avslutningslåta tar Emilie og stemmebåndene hennes virkelig av, og der og da låt hun som en alv, en norsk alv. Norge har fått en artist av internasjonalt format, som det heter. At Emile Nicolas er en av de beste vokalistene i Norge i dag er det ihvertfall ingen tvil om.

 

246_emilie_nicolas_bylarm_270214

 

Emilie Nicolas ga publikum noe å tygge på, for å si det slik, før de suste av gårde til neste by:Larm-konsert.

 

266_emilie_nicolas_bylarm_270214

 

Sjekk også:

I mai 2013 skrev Spirit: «Har du ikke hørt om henne har du så til de grader gått glipp av noe. Spirit Studio Sessions presenterer Emilie Nicolas».

Spirit Studio Sessions – Emilie from Spirit Studio Sessions on Vimeo.

 

Her kan du søke etter og låne musikk, bøker, tegneserier og noter i Deichmans katalog

2 kommentarer til “by:Larm 2014: Emilie Nicolas – vakkert-mystisk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 72 andre abonnenter