Søk Meny Lukk
Lukk
Av: admin Anbefalinger 28. februar 2014

by:Larm 2014: Sjangersterk Cosylan-rap fra Trondheim

Shitrich 3

Tekst: Martin K. Bråthen // Foto: Frank Michaelsen

Fra Wimp-teltet på Youngstorget høres stygge ord, tung bass og 808s

Selv med en utydelig vokal (mye pga. tidsvis dårlig lyd), imponerer allikevel Trondheims (eneste?) trap-alibi i en sjanger som på papiret absolutt ikke er skapt for norske forhold.  Trøndertrap viser seg å være en god kombinasjon. Riktignok som nisje å regne.

For å sette pris på trapmusikk, må man også forstå og godta hva slags sjanger dette er. For norske journalister kan det virke som unødvendig mye lavpanne og ignoranse, men det er nettopp det som er helt essensielt i denne sammenhengen. Man må beherske dumskapen. Og et reflektert forhold til dumskap er vel akkurat det motsatte? Eller…?

Uansett, Shitrich er altså en trønder som stjæler virkemidler og uttrykk fra amerikanske rapartister som T.I., UGK og Three 6 Mafia. Ikke bare lydbildet, men oppførsel på scenen (go dumb) og bekledning (DJ med knallrød skimaske) blir nøye kopiert. I møte med trøndersk hverdag og lokale refranser blir dette rett og slett jævla gøy! Jeg smiler bredt når en tung beat, som kunne ha kommet fra DJ Toomp, kompletteres av tjukk trønderdialekt som gauler: Petter Northug!! (Journ.mrk. Låta Petter Northug slippes som singel i disse dager)

Shitrich 2 Foto Frank Michaelsen

Det er vanskelig å få med meg seg stort annet, men det er heller ikke nødvendig. Jeg tar de viktigste referansene om dop, jentetisser og langrennsutøvere og skjønner at dette er en kar som veit hva han driver med.

Arrangørene burde nok tatt sjansen på å sette han opp litt senere på kvelden, når forsamlingen var mer løssluppen, men tross forholdene klarte Shitrich å skape tidvis engasjement hos publikum. Jeg sto i alle fall og følte meg ung og dum. På en bra måte.

Det er mer enn nok norske artister som tar seg selv og musikken gravalvorlig, så en småfull kar fra Midt-Norge som behersker skikkelig voksenlek er det absolutt rom for!

Sip some syrup to this, eventuelt Heimert (hvis du ikke har reseptbelagt hostesaft)!

by-Larm 2014: Shitrich og iampsyencefiction To av høydepunktene onsdag

Én kommentar til “by:Larm 2014: Sjangersterk Cosylan-rap fra Trondheim”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter