Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anbefalinger 28. februar 2014

by:Larm 2014: Tiger Bell: Hot pants, flagrende hår og poppa pønk

_front_tigerbell_bylarm_270214

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Stian Schløsser Møller

Disse svenske jentene markerte seg for alvor med sin Ramones-aktige-pønk da de ble nominert til Sveriges Radio P3 Guld awards for besteRock/Metal band og beste video for «I Don’t Wanna Hear About Your Band» i år. Vel, metal spiller Tiger Bell ikke, derimot hektende pønka pop, med en dæsj The Sonics-garasjerock og en dæsj ska.

 

002_tigerbell_bylarm_270214

 

Ja, når man lytter til band som Tiger Bell står referansene i kø, noe by:Larm-konserten på torsdag viste og stylingen på videoen «I Don’t Wanna Hear About Your Band«. Ikke noe gærent i det, absolutt ikke, det er en del av greia, garasjerock estetikk etc. Det som er viktig er om det funker eller ikke. Og Tiger Bell funket.

 

003_tigerbell_bylarm_270214

 

Nevnte videolåt «I Don’t Wanna Hear About Your Band» avsluttet by:Larm-settet med et bang. Først laaang intro av bassisten der hun la ut om slitsomme publikummere som kom for å prate om Tiger Bell etter konsertene deres, men som kjapt vrir temaet over på deres eget band.

 

 

Tiger Bell er ikke de første som som tar opp det temaet. Annies «I Don’t like Your Band» er et annet eksempel.

 

 

Og fine Art Brut «sin versjon», «Formed A Band», som  innehar samme up-yours attitude med samme humoristiske skråblikk Tiger Bell oppviste på «I Don¨t Wanna Hear About Your Band», og andre låter, på by:Larm-scenen torsdag.

 

 

Jeg nevnte stylingen i videoen inneldningvis. På scena var det hot pants, flagrende hår, tatoveringer og hvite gitarer som gjaldt.Tiger Bell introdusert også en ny låt, «1234», tror jeg den het, Ramones-tribute, tenker jeg, «Gabba Gabba Hey». Cool  låt!

 

004_tigerbell_bylarm_270214

 

De svenske jentene fikk opp turboen både blant publikum og på scena med sine friske fraspark  under by:Larm torsdag. Det sprutet av Tiger Bell, selv om de hadde en downperiode sånn ca. 2/3-deler ut i settet. Minus: De kan godt legge av seg utblåsningene på gebrokkent engelsk på slutten av låtene, de skjærer i ørene. Forøvrig var bassisten så energisk at jeg mistenker henne for å tro at hun spiller i et speed-trash-band, men morsomt det.

 

005_tigerbell_bylarm_270214

 

Alt i alt, artig konsert! Uvøren og ubehøvla, med innlagte skjønnhetsfeil. Uansett, en vitamininnsprøyting, og bra at genreband som dette også får sjansen å vise seg frem på by:Larm.

 

006_tigerbell_bylarm_270214

 

Stå på jenter!

 

030_tigerbell_bylarm_270214

 

ps Tiger Bell laget en girl-band-mixtape til Under the Radar Magazine (by:Larm Edition), deriblant en video med de franske jentene i Plastiscines, noe som gjorde meg positivt innstilt til de svenske jentene i utgangspunktet. Knall låt.

 

 

007_tigerbell_bylarm_270214

Du kan låne musikk av utøvere som er nevnt i anmeldelsen, bare søk her.

Én kommentar til “by:Larm 2014: Tiger Bell: Hot pants, flagrende hår og poppa pønk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 20 andre abonnenter