Søk Meny Lukk
Lukk
Av: Victor Josefsen Anmeldelser 1. mars 2014

by:Larm 2014: Fascinerende performance av islandske Sísý Ey

_front_sisyey_bylarm280214

Tekst: Victor Josefsen
Foto: Stian Schløsser Møller

Den danske designeren Mads Nørgaard, som har jobbet på Roskilde Festival, finner det inspirerende å gå på konserter og festivaler. Publikum og stemningen gir han inspirasjon, men mest spennende er det å se hvordan artistene kler seg, og hva slags sceneshow de har:

– Mote er et kunstuttrykk, akkurat som kunst og musikk, og jeg tror linken mellom mote og musikk handler om frigjørelse.

Hvorfor innleder jeg anmeldelsen av islandske Sísý Ey sin by:Larm-konsert på Rockefeller fredag på denne måten? Jo, fordi søstrene Elin, Elizabeth og Siggs i Sísý Ey til å begynne med minnet om urørlige utkleddde statuer, bortsett fra  den sort-hvit-stripete dresskledde vokalisten med hatt, som både sang beveget seg en smule. Merk: Performance er et mer velegnet ord enn mote-slash-musikk for å beskrive uttrykket til Sísý Ey.

 

001_sisyey_bylarm280214

 

Sísý Ey på Rockefeller sender tankene til Kraftwerks konsert på Roskilde, der tyskerne sto urørlige som roboter gjennom hele konserten. Riktignok viser Sísý Ey dansemoovsa sine; mekanisk-aktig og innstudert performance, og de synger, og det gjør de bra også.

 

002_sisyey_bylarm280214

 

Rent musikalsk er det også nostalgiske Kraftwerk-elementer å spore i EDM/house-en deres, eller hva man nå velger å kalle dette. Det var fascinerende å se det minimalistiske «sceneshowet» til Sísý Ey, og i motsetning til Naomi Pilgrim på Sentrum scene like før satte de tre søstrene og musikalsk leverandør, produsenten og DJén Oculus, føringen fra første taktslag.

 

003_sisyey_bylarm280214

 

Men uttrykket til Sísý Ey blir liktlydene, og til tider oppleves det ensformig, men samtidig fascinerende, som nevnt. Likevel, de har mye å gå på. På de siste låtene løsnet jentene opp. De oppfordret til og med publikum å danse. Jente-trekløveret selv derimot fortsatte med de statiske moovsa sine. Den harde kjernen av publikummet fulgte oppfordringen, og danset. Utrykket var nå suggerende – med drive, og akkurat da skjønte jeg hvorfor så mange har kastet seg på Sísý Ey-hypen.

 

Flere bilder av Sisy Ey på Rockefeller fredag

005_sisyey_bylarm280214

 

 

006_sisyey_bylarm280214

007_sisyey_bylarm280214

008_sisyey_bylarm280214

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Abonner

Oppgi din e-postadresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via e-post.

Bli med blant 67 andre abonnenter